24 Μαρ 2017

Ορθοπεδικός χειρούργησε ηλικιωμένη σε λάθος πόδι και πέθανεΈνοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας γνωστός ορθοπεδικός της Μεσσηνίας, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οφειλόταν στο γεγονός ότι χειρούργησε… 
 
 

 
 
 
λάθος ισχίο!

Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο του 2011 και η άτυχη 89χρονη υποβλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες σε δύο χειρουργεία, καθώς στο πρώτο χειρουργήθηκε το αριστερό ισχίο και όχι το δεξί που είχε το κάταγμα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Κατηγορούμενος, επίσης, για το θάνατο της γυναίκας ήταν και ορθοπεδικός γιατρός, που τότε ήταν ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον οποίο το δικαστήριο απάλλαξε, έπειτα από πρόταση και της εισαγγελέως, καθώς δεν είχε συμμετάσχει ενεργά στις επεμβάσεις.

Εισαγγελέας

Η εισαγγελέας Έδρας, Φ. Γκιντώνη, τόνισε ότι ήταν εσφαλμένη η συμπεριφορά του κατηγορούμενου γιατρού, καθώς έπρεπε να μελετήσει καλύτερα τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και όχι να κοιτάξει μόνο τα βασικά, και να ζητήσει νέα ακτινογραφία, αν η υπάρχουσα δεν του έδινε καθαρή εικόνα. Αυτό, όπως είπε, ήταν σοβαρό σφάλμα σε ιατρική πράξη και συνέχισε εξετάζοντας αν αυτό έπαιξε ρόλο στο θάνατο της γυναίκας.

Τόνισε ότι απαιτήθηκε να γίνει μια επιπλέον επέμβαση σε έναν ήδη επιβαρυμένο άνθρωπο από ένα λάθος χειρουργείο και με προβλήματα υγείας, που τον επιβάρυνε ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό, όπως είπε, ο θάνατος δεν επήλθε αμέσως μετά την επέμβαση, αλλά κάποιες ημέρες μετά, ενώ επικαλέσθηκε και τα αίτια που αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου.

Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο γιατρό σε φυλάκιση 18 μηνών με 3ετή αναστολή.

tharrosnews