Υλικά για 4-6 άτομα
- Για τη βάση
- 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για τη μους
- 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (625 γραμμάρια)
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70 % κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη βάση- Στο μπλέντερ ή στο μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.
- Ζεσταίνετε 1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτσες στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Μην το βράσετε. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
- Αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος 1 1/2 κούπα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
- Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με την σαντιγί απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες.