9 Μαρ 2017

Περισσότεροι Γερμανοί επιλέγουν Ελλάδα για τις διακοπές τους
Έως τα τέλη Ιανουαρίου, 67% περισσότεροι Γερμανοί είχαν επιλέξει ελληνικούς προορισμούς, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV).

Ακολουθεί... 

 
 
 
 
 
 
η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 26%, ενώ διπλασιάστηκαν οι κρατήσεις για την Κύπρο. Ο μεγάλος χαμένος της φετινής χρονιάς θα είναι η Τουρκία, με σχεδόν 60% μείωση της ζήτησης. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία ανακοίνωσε ο κ. Φίμπιχ στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ, στο Βερολίνο, βασίζονται σε κρατήσεις που έγιναν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Με 76 εκθέτες από τον κλάδο του τουρισμού, η ελληνική συμμετοχή στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από πέρυσι. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι εκπρόσωποι των ελληνικών ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, περιφερειών και ναυτιλιακών εταιρειών, έρχονται στην έκθεση με αισιοδοξία. Η Ελλάδα ανήκει στους κερδισμένος της φετινής τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους.Οι λόγοι που οδήγησαν πολλούς Γερμανούς να κλείσουν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, σχετίζεται με τις αρνητικές εμπειρίες της προηγούμενης σεζόν. Η πολιτική αστάθεια σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία, είχε αναγκάσει πολλούς Γερμανούς να αναζητήσουν άλλους προορισμούς, εξηγεί η Ντέρτε Νόρντμπεκ, από το Ινστιτούτο Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς GfK.

Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν όμως, λόγω της μεγάλης ζήτησης, να κλείσουν στην ημερομηνία που ήθελαν και είχαν αναγκασθεί να μεταθέσουν την άδειά τους για το φθινόπωρο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Για να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση και φέτος, έκαναν έγκαιρα τις κρατήσεις τους. Το ζητούμενο τώρα είναι αν η τάση που διαπιστώνεται στα λεγόμενα «early-bookings» θα κρατήσει ως το καλοκαίρι. Σύμφωνα με ψύχραιμες εκτιμήσεις ειδικών της γερμανικής αγοράς, το πιθανότερο είναι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα να κυμανθεί στα 3,5 εκατομμύρια. Το 2016 ο αριθμός τους ανήλθε, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στα 3,2 εκατομμύρια.