Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι των καρτών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι των καρτών

Οι πολίτες οι οποίοι δικαιούνται άνω των 100 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να τις παραλάβουν και στη συνέχεια να πιστωθούν τα χρήματα από την πληρωμή που εγκρίθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται, πως ο αριθμός των δικαιούχων έκλεισε στους 142.087.

Σήμερα, Πέμπτη, εγκρίθηκε και η δέσμευση των χρημάτων για το ΚΕΑ, από το υπουργείο Εργασίας.

Όσοι δικαιούχοι σύμφωνα με την αίτηση τους στο keaprogram άνω των 100 ευρώ ενίσχυση θα πρέπει να μεριμνήσουν να προμηθευτούν τις προπληρωμένες κάρτες από την τράπεζα που ανήκει ο λογαριασμός που δήλωσαν στην αίτηση τους αφού το 50% θα πιστωθεί σε αυτές. 

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ διαφοροποιείται ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους.

Αναλυτικά όσα ισχύουν για τις κάρτες:

Εθνική Τράπεζα:

Η κάρτα θα αποστέλλεται ανενεργή στη διεύθυνση επικοινωνίας που δήλωσε ο δικαιούχος κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στα παραπάνω προγράμματα. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί, πρέπει να προσέλθει σε οποιοδήποτε κατάστημα της εκάστοτε τράπεζας για την υπογραφή των σχετικών συμβατικών εγγράφων/όρων χρήσης της και την απόκτηση του PIN.

ATTICA BANK:

Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το Κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός του. EUROBANK Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα.

Eurobank:

Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Η διαδικασία αποστολής της προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid Visa είναι η κάτωθι: Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της. Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία. 

ALPHA BANK:

Η διαδικασία αποστολής και ενεργοποιήσεως της προπληρωμένης κάρτας "Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων" είναι η κάτωθι: Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτηση του για την ένταξη στο ΚΕΑ Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση.
Θυμίζουμε, πως σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 31.014.459,76 Ευρώ (τριάντα ένα εκατομμύρια δεκατέσσερις χιλιάδες τετρακόσια πενήντα εννέα ευρώ και εβδομήντα έξι λεπτά) για την πληρωμή μηνός Μαρτίου σε 142.087 (εκατόν σαράντα δύο χιλιάδες ογδόντα εφτά) δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η απόφαση σημειώνεται, πως δεν ορίζει την ημερομηνία πληρωμής αλλά έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η καταβολή θα γίνει τις τελευταίες πέντε εργάσιμες ημέρες του μήνα.Για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής αναμένεται νέα απόφαση της υπουργού για την μεταφορά των κονδυλίων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες