Βαρια καμπάνα σε σπείρα από Βουλγάρες που εκβίαζε ηλικιωμένους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Βαρια καμπάνα σε σπείρα από Βουλγάρες που εκβίαζε ηλικιωμένους


 
Βαριά ήταν η "καμπάνα" που έπεσε σε δύο γυναίκες, οι οποίες μετείχαν σε σπείρα που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, με την μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης περί τροχαίου ατυχήματος.

Φυλάκιση 18 ετών για την 52χρονη και δώδεκα ετών για την 26χρονη συνεργό της... 

 
 
 
ήταν οι ποινές που αποδόθηκαν στις κατηγορούμενες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό για τις δύο και οι ποινές για την απάτη είναι ανάλογες με άλλα βαρύτατα αδικήματα.

Στο κύκλωμα είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα» όμως δεν κατάφεραν να βρουν καμία δικαιολογία για το δίχτυ απάτης που είχαν στήσει. Μοιραία για αυτές στάθηκε η επίσκεψή τους στην Κάτω Καλεντίνης Άρτας, τον περασμένο Απρίλιο. Θύμα τους ήταν ένας 73χρονος κάτοικος του χωριού. Είχαν καταφέρει να τον πείσουν, άλλοι συνεργάτες των δύο γυναικών, ότι το παιδί του προκάλεσε τροχαίο, σκότωσε άνθρωπο και για να καταφέρει να ξεφύγει από την φυλακή, χρειάζονταν το ποσό των 32 χιλιάδων ευρώ!!!

Οι δύο Βουλγάρες έφτασαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, πήραν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει και φυσικά εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνος ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα απάτης ήταν ήδη αργά...

Τέτοιες ποινές μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά

Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη της 52χρονης τον περασμένο Μάιο, οπότε και την συνέλαβε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης. Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη και η νεαρή συνεργός της.

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από πέντε μέλη. Πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων, κυρίως, ατόμων, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό, ζητούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Στην περιοχή της Άρτας είχαν καταφέρει να πάρουν χρήματα από δύο ηλικιωμένους ενώ σε διάστημα ενός μήνα περίπου αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον άλλους είκοσι εννέα πολίτες στην Ήπειρο αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

Πηγή: epiruspost.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες