2 Μαρ 2017

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης αρσιβαρίστας Γιάννης Τσιντσάρης - Ο σύγχρονος άτλας άνοιξε τους ορίζοντες για μεγάλες επιτυχίες - ΒΙΝΤΕΟ
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Τσιντσάρη.

Ο αρσιβαρίστας έφυγε ξαφνικά από τη ζωή... 
   
  


αργά το βράδυ, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Άρσης Βαρών είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες αγωνιζόμενος στα +110 κιλά στην κορυφαία στιγμή της αθλητικής του καριέρας.

Ο Σερραίος Ολυμπιονίκης συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988 αλλά ένας τραυ­ματισμός στον ώμο στάθηκε εμπόδιο και του στέρησε τη χαρά της συμμετοχής και της σχεδόν βέβαιης διάκρισης.

Ο κορυφαίος Σερραίος αθλητής κι ένας απίστευτος άνθρωπος που όλοι οι συμπολίτες του και οι αθλητές του τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Τσιντσάρη.

Ο κορυφαίος Σερραίος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο σύγχρονος άτλας σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τους ορίζοντες για μεγάλες επιτυχίες στην Ελληνική άρση βαρών που έδωσε όραμα στα νέα παιδιά.
Η ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών

Η οικογένεια της Αρσης Βαρών είναι από σήμερα φτωχότερη και θρηνεί το χαμό του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη. Σε ηλικία μόλις 55 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Σερραίος πρωταθλητής που είχε κατακτήσει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 8-2-1962 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και αφού είχε ασχοληθεί αρχικά με την σφυροβολία και την πάλη, το 1977 γνώρισε το άθλημα της Αρσης Βαρών και όπως έλεγε και ο ίδιος «πέρασα από πολλά αθλήματα, αλλά με κέρδισε η Αρση Βαρών. Δεν την διάλεξα εγώ, αυτή με διάλεξε».

Έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα των δυνατών. Τελευταίος του μεγάλος αγώνας ήταν το 1992 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, όπου με 350κ. στο σύνολο κατέλαβε την 10η θέση