23 Μαρ 2017

Κουπόνια για λαϊκή σε μονογονεϊκές οικογένειες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Κουπόνια για λαϊκή σε μονογονεϊκές οικογένειες από την Περιφέρεια Κ. ΜακεδονίαςΤο πράσινο φως για τη διάθεση κουπονιών για τις λαϊκές αγορές σε μονογονεϊκές οικογένειες άναψε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, έπειτα από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κώστα Γιουτίκα. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα για τη δαπάνη του ποσού των 200.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 25% των ανταποδοτικών τελών των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να διατίθεται σε μέλη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. 

Το ποσό αυτό θα δοθεί εφάπαξ σε 1.634 μονογονεϊκές οικογένειες, καταγεγραμμένες στα μητρώα των δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε οικογένεια θα λάβει εφέτος κουπόνια αξίας 100 ευρώ, με τα οποία θα μπορεί να αγοράζει προϊόντα στις λαϊκές. Από τη μεριά τους, οι συμβεβλημένοι πωλητές των λαϊκών αγορών θα εξαργυρώνουν τα κουπόνια εισπράττοντας το αντίτιμο από την Περιφέρεια. 

Πρόθεση του αντιπεριφερειάρχη είναι μέχρι το Πάσχα να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεών του με τα προεδρεία των συλλόγων και των ομοσπονδιών των παραγωγών και των εμπόρων στις λαϊκές αγορές του Νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους ενημερώσει για την καθιέρωση του νέου αυτού κοινωνικού μέτρου. 

Τα επόμενα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση του μέτρου είναι η έγκρισή του από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η λήψη θετικής απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και η ανάθεση του διαγωνισμού για την εκτύπωση των κουπονιών.