Συνεχίζεται η κατηφόρα της Βέροιας έχασε από τον Πλατανιά με 1-0 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Συνεχίζεται η κατηφόρα της Βέροιας έχασε από τον Πλατανιά με 1-0


Ο Πλατανιάς επικράτησε της Βέροιας με 1-0 στα Χανιά και σκαρφάλωσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα πόντο πίσω από τη Ξάνθη και διατήρησε ζωντανό το όνειρο της πεντάδας. Όλο και δυσκολεύει η παραμονή για τους φιλοξενούμενους.
Ένα σημαντικό τρίποντο που τον έφερε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη πεντάδα πήρε ο Πλατανιάς που επικράτησε 1-0 της Βέροιας και σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 38 βαθμούς, έναν πόντο πίσω από την πέμπτη Ξάνθη που έχει 39.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και σε αυτό τους βοήθησε το γεγονός ότι από το 22' έπαιζαν με παίκτη παραπάνω καθώς αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη ο Αντωνιάν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρουν χώρους, να φτιάξουν ευκαιρίες, είχαν δεκατρείς τελικές εκ των οποίων οι οκτώ στην εστία έναντι δυο της Βέροιας που δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Για το μόνο για το οποίο μπορούν δικαιολογημένα να διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι που έδειξαν καλύτερο πρόσωπο, τουλάχιστον αμυντικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είναι πως στο γκολ που πέτυχε ο Πλατανιάς η ομάδα των Χανίων δεν τήρησε το fair play.

Ο Καλί είχε πέσει στο έδαφος καθώς είχε δεχτεί τη μπάλα στο πρόσωπο με τους παίκτες του Πλατανιά να συνεχίζουν την προσπάθεια τους και να πετυχαίνουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η γρήγορη αποβολή του Αντονιάν άλλαξε τα δεδομένα
Φυσικά το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Παράσχου που έχει σκαρφαλώσει στην 6η θέση και μπορεί να κάνει Ευρωπαϊκά όνειρα βλέποντας ότι παιχνίδι με το παιχνίδι ο στόχος της πεντάδας έρχεται όλο και πιο κοντά.

Γήπεδο:  "Περιβόλια"
Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Ι. Μπετσόγλου (Κορινθίας), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά (46' Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (71' Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε, Γιακουμάκης, Μανούσος, Σίγκνεβιτς.
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Μπαλάφας (69' Μπελαϊντ), Τομάς, Κάλβο, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (46' Σισοκό), Καπετάνος.
Γκολ: 30' Μουνάφο
Κίτρινες: 28' Γιορέντε, 69' Μενδρινός, 80' Σίγκνεβιτς/16' Αντονιάν, 23' Λόπεζ, 55' Σισοκό
Κόκκινες: 22' Αντονιάν
Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα


ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ



Ο τεχνικός των γηπεδούχων γνωρίζοντας ότι ο Πλατανιάς έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 έχοντας κάτω από το τέρμα τον Σωτηρίου. Στα δεξιά έπαιξε ο Στάθης και αριστερά ο Βάντερσον και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπανανά, Καρυπίδης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Μουνάφο, Μενδρινός και ως δεξί χαφ έπαιξε ο Μανούσος και ως αριστερό ο Γιορέντε ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Γιακουμάκης, Σίγκνιεβιτς.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια που θα ήταν ικανοποιημένη και με τον πόντο της ισοπαλίας παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 από τον Ράτκο Ντόστανιτς. Στο τέρματα ήταν ο Λόπεθ και η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Βασιλαντωνόπουλο, Ασίγκμπα, Καλί και Αντονιάν. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Τόμας, Μπαλάφας ενώ στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν οι Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ και Κάλβο και στην κορυφή της επίθεσης ο Καπετάνος.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 22' και την αποβολή του Αντονιάν που άλλαξε τα πλάνα των φιλοξενούμενων καθώς έμειναν με δέκα παίκτες και έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους στον αγωνιστικό χώρο. Μια αποβολή που φυσικά έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Το παιχνίδι ήταν κακό στα πρώτα λεπτά με τον Πλατανιά να απειλήσει στο 16' με κεφαλιά του Μανούσου και τη Βέροια στο 22' με σουτ του Τομάς. Δυο προσπάθειες που όμως δεν απείλησαν τους Λόπεθ και Σωτηρίου.

ΜΕ ΔΕΚΑ Η ΒΕΡΟΙΑ, ΓΚΟΛ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Στο 22' ο Αντονιάν ο οποίος στο 16' είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη κάρτα, δέχθηκε και δεύτερη με αποτέλεσμα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Στάθη με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα της Βέροιας.

Ο Πλατανιάς έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και και απείλησε στο 25' σε μια ωραία πάσα προς τον Γιακουμάκη. Ο νεαρός φορ μπήκε στην περιοχή, έφυγε πλάγια δεξιά και έκανε το σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καθώς όπως υποστήριξαν από την Βέροια δεν τηρήθηκε το φερ πλέι. Ήταν το 30' όταν μια σέντρα του Στάθη βρήκε στο πρόσωπο τον Καλί που έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι και οι παίκτες του Πλατανιά δεν έβγαλαν τη μπάλα έξω. Ο Στάθης έδωσε στον Μενδρινό ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Μουνάφο με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Πλατανιά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πλατανιάς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν ο Στάθης ο οποίος μετά την αποβολή του Αντονιάν είχε αρκετό χώρο από τα δεξιά, έκανε την κούρσα και την παράλληλα μπαλιά με τον Σίγκνιεβιτς να πιάνει το τακουνάκι και τον Λόπεθ να αποκρούει.

Η Βέροια από την πλευρά της όντας πίσω στο σκορ αλλά και με παίκτη λιγότερο δεν βρήκε ευκαιρίες για να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο και να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος με μια αλλαγή στην ενδεκάδα τους και φυσικά έχοντας εντελώς διαφορετικούς στόχους. Ο Πλατανιάς ήθελε ένα ακόμη γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη και η Βέροια ήθελε μετά και τις απαραίτητες οδηγίες στην ανάπαυλα να περιορίσει την επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Όπως είναι λογικό η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα των Χανίων. Ήταν το 51' όταν ο Μουνάφο βρέθηκε αφύλαχτος έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Λόπεθ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΑΝΑΠΟΔΟ ΨΑΛΙΔΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
Η καλύτερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου χάθηκε στο 59' και άνηκε στον Πλατανιά και προήλθε από μια σπουδαία έμπνευση του Γιακουμάκη. Σε σέντρα από τα δεξιά, ο Λόπεθ έκανε έξοδο αλλά δεν βρήκε τη μπάλα που έφτασε στον Γιακουμάκη. Ο νεαρός επιθετικός έπιασε το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι της Βέροιας και εν συνεχεία η μπάλα απομακρύνθηκε.

Η Βέροια παρά τις αλλαγές που έγιναν από τον Ράτσκο Ντόστανιτς σε μια προσπάθεια ώστε η ομάδα να γίνει επιθετική δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου ουσιαστικά. Ναι μεν οι παίκτες της ομάδας της Ημαθίας έδειχναν μεγαλύτερο πάθος, διάθεση αλλά δεν γινόντουσαν απειλητικοί.

Από την άλλη ο Πλατανιάς που δεν έκανε ένα καλό δεύτερο 45λεπτο, ίσως λόγω και του άγχους να διατηρήσει το υπέρ του 1-0, κατάφερε να απειλήσει ξανά μόνο με μακρινά σουτ από τους Μανούσο και Γιακουμάκη τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Πλατανιάς να πανηγυρίσει μια πολύ σημαντική επικράτηση

Post Bottom Ad

Σελίδες