23 Φεβ 2017

Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Η ιστορία του βρέφους που εγκαταλείφθηκε


 
«Πόσο σκληρή είναι η ζωή για κάποια παιδιά». Με αυτή τη φράση ξεκινά το κείμενο που γράφτηκε από το πλήρωμα των διασωστών στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Την... 
 

 
 
 
ίδια μέρα που γεννήθηκε, εγκαταλείφθηκε από την ίδια της τη μητέρα. Την επιμέλειά της πήρε ένα βρεφοκομείο αλλά δεν πρόλαβε να μείνει εκεί γιατί διαγνώστηκε με συγγενή καρδιοπάθεια κι έπρεπε να νοσηλευτεί. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε μονάδα του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά στο ΑΧΕΠΑ. Χάρη στις υπερπροσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού η υγεία της είναι σε σταθερή κατάσταση και μπορεί πλέον να χειρουργηθεί», γράφουν στο κείμενό τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η μικρή είναι σήμερα 6,5 μηνών και το μόνο που έχει γνωρίσει είναι χώροι νοσοκομείων, γιατρούς, νοσοκόμες, νοσηλευτές και ανθρώπους που περιστασιακά της δίνουν ένα χάδι.

Χθες πραγματοποιήθηκε η διακομιδή της από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με την κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρο) του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Νωρίς το πρωί το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού παρέλαβε τη μικρή και με τη συνοδεία παιδιάτρου ξεκίνησε το ταξίδι για την Αθήνα. Έφτασαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου την υποδέχτηκαν με χαμόγελα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και ξεκίνησε η προετοιμασία για το χειρουργείο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα της και να της παρέχει ότι χρειαστεί, καταλήγει το κείμενο
Your image is loading...