Απεργιακές κινητοποιήσεις: Ποιοι και πότε απεργούν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις: Ποιοι και πότε απεργούν



Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, όπου τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) προχώρησαν σε προειδοποιητικής στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι αντιδρώντας στη ρύθμιση της τροποποίησης του άρθρου 5 ν.3920/2011, για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των σταθμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αττικό Μετρό στον ΟΑΣΑ.

Οι... 

εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν πως η εν λόγω ρύθμιση, «η οποία έχει περιληφθεί σε ένα εντελώς άσχετου θέματος νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών» θα προκαλέσει «τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στον φορέα, στερώντας του νόμιμα έσοδα, απαξιώνοντάς τον και υπονομεύοντας τελικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του».

Τέλος, καλούν την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών «να αποσύρει, εδώ και τώρα, την προκλητική και καταστροφική αυτή ρύθμιση» δηλώνοντας πως θα αγωνιστούν για να παραμείνει η ΣΤΑΣΥ ζωντανή και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού της έργου.

Εθνικό Αρχαιολογικό: Τα κλειστά πωλητήρια και η απεργία των αρχαιοφυλάκων

Η ταμπέλα που ήταν αναρτημένη στην είσοδο του πωλητηρίου του αρχαιολογικού μουσείου διατύπωνε το πρόβλημα του εθνικού αρχαιολογικού μουσείου και της έλλειψης προσωπικού. Όπως και την παρουσία ενός προβλήματος που χρονίζει. Η εικόνα δε μπορεί παρά να είναι απογοητευτική.

Με μόνο ένα άτομο στο πωλητήριο και προχθές με κανένα, με τις μισές και πλέον αίθουσες του μουσείου κλειστές, το πρώτο μουσείο της χώρας μοιάζει περισσότερο εποχικό, αφού όπως μας είπε και η διευθύντρια του Μουσείου «από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο η επισκεψιμότητα ανεβαίνει» και θα ετοιμαστούν και για φέτος οι εποχικές προσλήψεις, οι οποίες εύχεται να είναι περισσότερες από πέρσι, όπως και οι νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Παρά το το επιχείρημα της επισκεψιμότητας το οποίο ευσταθεί, το πρώτο μουσείο της χώρας διαδραματίζει έναν συμβολικό, εκπαιδευτικό ρόλο και η εικόνα του είναι απογοητευτική. Το πωλητήριο του ισογείου κλειστό με μια πρόχειρη ταμπέλα να φράζει την είσοδο και τα ράφια άδεια είναι εικόνα εγκατάλειψης για τον επισκέπτη, που μπορεί αργότερα να αποζημιωθεί από την περιήγησή τους στους θησαυρούς, αλλά αποτυπώνει μια κατάσταση πάγια. Στο πωλητήριο του υπογείου την κατάσταση αποτυπώνουν οι φωτογραφίες πολύ εύγλωττα. Κουτιά συσκευασίας στη μέση του πωλητηρίου, άδεια ρέφια και απομεινάρια χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.
Τον Απρίλιο, το μουσείο θα προσλάβει νέους εποχικούς υπαλλήλους, συνήθως λιγότερους από αυτούς που ζητά καθώς το γενικό λογιστήριο του κράτους εγκρίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό που καλύπτει τις ανάγκες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη την επικράτεια. Αλλά η μεγάλη ανάγκη είναι σε μόνιμους υπαλλήλους. «Εμείς ζητάμε περισσότερους αλλά δε μπορούμε να πάρουμε απόφαση. Και ο κόσμος που φτάνει εδώ το ζητά, καθώς το μουσείο θέλει να ανανεώνει διαρκώς τη σχέση του με τον κόσμο και η επιτυχία των δράσεων που γίνονται πια σε μόνιμη βάση το αποδεικνύει» λέει η κ. Λαγογιάννη.

Χθες, μετά από ομόφωνη απόφαση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ, αποφασίστηκε 24ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική Απεργία για την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι θα παραμείνουν κλειστά με τα αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Τα αιτήματα των αρχαιοφυλάκων είναι η διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα. Επίσης την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ και την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ. Υποστηρίζουν ότι η άμεση επίλυση των προβλημάτων μας που δεν δημιουργεί κανένα οικονομικό κόστος.

Νέα 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις 20 και 21 Φλεβάρη 2017 μετά από Γενική Συνέλευση στο χώρο εργασίας τους. Σήμερα Παρασκευή 17 Φλεβάρη ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία τους που ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Φλεβάρη για να μη μειωθούν οι αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «ISS», όμως δεν πήραν καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματα τους και αποφάσισαν εκ νέου τη συνέχιση του αγώνα.

Οι καθαρίστριες διεκδικούν να μη μειωθούν οι αποδοχές τους, την επαναφορά των τριετιών, προσλήψεις, πλήρες ωράριο και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου πήρε απόφαση να προκηρύξει νέα 48ωρη απεργία, στις 20 και 21 Φλεβάρη 2017.

Απεργία των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική ενάντια στην πώλησή της

Με βασικό αίτημα να αποτραπεί η πώληση της από την Εθνική Τράπεζα, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου καθώς και την πραγματοποίηση πορείας προς το υπουργείο Οικονομικών και τα κεντρικά της ΕΤΕ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής για την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 23/2 αναφέρει:

«Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 23/2/2017, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Στις 7:00 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία του κεντρικού κτιρίου όλοι μαζί θα περιφρουρήσουμε την είσοδο της Εταιρίας.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Συγγρού, θα κατευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, και στη συνέχεια θα καταλήξει στα κεντρικά της ΕΤΕ.

Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP - που η Διοίκηση της Εταιρίας συνεχίζει να τους θεωρεί συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας - θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν.

Και ζητούμε τη συμπαράσταση όλων:

Τη συμπαράσταση των συνταξιούχων συναδέλφων, που παρέδωσαν στα δικά μας χέρια την Εταιρία και επιθυμούν να τη δουν να μεγαλώνει και όχι να ξεπουλιέται.

Τη συμπαράσταση του παραγωγικού δικτύου που βιώνει μαζί μας την καθημερινότητα και την πίεση της δουλειάς.

Τη συμπαράσταση των γραμματέων ζωής που δίπλα μας αγωνίζονται για την εργασιακή τους ασφάλεια.

Τη συμπαράσταση φορέων και Συλλόγων που θέλουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.

Τη συμπαράσταση του κάθε πολίτη που δεν θέλει να δει να ξεπουλιέται ακόμα μια κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση.

Γιατί οι εργαζόμενοι της Εταιρίας μας δίνουν για άλλη μια φορά τον αγώνα της αξιοπρέπειας . . .

Γιατί ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται . . .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου».

Post Bottom Ad

Σελίδες