Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ - Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Οι αγρότες «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ - Σήμερα η πρώτη συγκέντρωση

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι λαμβάνει η προσπάθεια που επιχειρείται σε επίπεδο Μακεδονίας, αφού σε συνάντηση αγροτών το Σάββατο οι περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες από διάφορες περιοχές συγκρότησαν και επίσημα πλέον 18 μελή συντονιστική επιτροπή, η οποία και έχει την... ευθύνη ενόψει κινητοποιήσεων.

Το νέο όργανο θα ενημερώσει τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στο πεδίο δράσης της για τη μορφή και τον τρόπο διαμαρτυρίας που εξετάζεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν αγρότες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι να κάνει «άνοιγμα» και στις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί για την εκπροσώπηση του κλάδου, με σκοπό να βρουν κοινά σημεία επαφής και να ενώσουν ακόμη περισσότερο τις δράσεις τους.

Στη συνάντηση του Σαββάτου στον Τρίλοφο, συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών από, μεταξύ άλλων: Μάλγαρα, Αλεξάνδρεια, Πέλλα, Χαλκιδική, Χαλκηδόνα και Κιλκίς.

Στα αιτήματά της η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, προτάσσει τα ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

Στις 11 το πρωί, συνεδριάζει το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, τοποθεσία που βρίσκεται στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στις Σέρρες, αγρότες ξεκινούν από τη Δευτέρα να κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός, αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.



Στο μεταξύ, την απόφαση να διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, οι γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους περιοχές έλαβαν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που συμμετείχαν στη συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης από τη Δράμα Χρήστος Γκόντιας επισήμανε ότι στη συνέλευση μετείχαν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και αλιείς απ' όλη την Ελλάδα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των γενκών συνελεύσεων, ώστε ο κόσμος να αποφασίσει τον τρόπο κινητοποίησης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με όλους όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «τα αιτήματά μας είναι κοινά και δεν μπορεί να μας χωρίσει κανένα χρώμα».

Εξάλλου, στη Δυτική Μακεδονία, εκπρόσωποι των μπλόκων που είχαν στηθεί πέρυσι θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, έντονα δυσαρεστημένοι από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών δηλώνουν εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στις συσκέψεις στα Αμπελάκια Λάρισας και Σκύδρας Πέλλας.

Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, αναφέρουν ότι «μόνο για το αγροτικό ζήτημα δεν μίλησαν στη Βουλή», αλλά ακόμη και από αυτά τα λίγα που ειπώθηκαν, φάνηκε «ξεκάθαρα ότι κανείς τους δεν έχει ένα σαφές σχέδιο για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αν και όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

Πηγή:real.gr
posted from Bloggeroid

Post Bottom Ad

Σελίδες