24 Ιαν 2017

Δάσκαλος πέθανε την ώρα του μαθήματος

Ένας δάσκαλος από το 31ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, άφησε την τελευταία του πνοή χθες, από ανακοπή καρδιάς.
Ο 53χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ οι συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τους μαθητές, ώστε να μην καταλάβουν τι συνέβη. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Μάλιστα το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με την οποία αναφέρει:
"Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 χάσαμε τον αγαπητό συνάδελφό μας και δάσκαλο των μαθητών του ΣΤ2 τμήματος, από ανακοπή καρδιάς.
Προσπαθήσαμε έτσι, ώστε οι μαθητές μας να μην αντιληφθούν, κατά το δυνατόν, τις επώδυνες λεπτομέρειες της διαχείρισης του συμβάντος.
Σήμερα, 24-01-2017, θα τους ανακοινωθεί το τραγικό συμβάν, μετά από συμβουλές και καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων, από τους δασκάλους και τη Δ/ντρια.
Θα τον τιμήσουμε, συζητώντας σε κάθε σχολικό τμήμα και δίνοντας χώρο και χρόνο σε κάθε μαθητή που επιθυμεί, να εκφράσει τα συναισθήματά του. Θα γίνουν σχετικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ασφάλεια και σταθερότητα τιμώντας παράλληλα το Δάσκαλο.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και θα καταθέσουμε χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο παιδικό Χωριό SOS- Φιλύρου".
Πηγή: thestival.gr