ΕΝΦΙΑ: Έρχεται ξανά με πλασματικές αντικειμενικές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται ξανά με πλασματικές αντικειμενικές

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι έως τις 30 Ιουνίου 2017 το ισχύον σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί από ένα νέο σύστημα βασισμένο στις πραγματικές εμπορικές αξίες της αγοράς.
Η δέσμευση έχει αναληφθεί από το καλοκαίρι του 2015, αλλά ενάμιση χρόνο μετά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ειδική επιτροπή που ασχολείται με το εγχείρημα αναμόρφωσης του συστήματος προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι εξαιτίας του περιορισμένου όγκου συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης τιμών πολλαπλών ταχυτήτων ακόμα και στην ίδια περιοχή, είναι πρακτικά αδύνατο να προσδιοριστούν σε μια ενιαία βάση οι πραγματικές εμπορικές αξίες των ακινήτων.
Προκειμένου να ξετυλιχτεί το κουβάρι, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε τεχνική βοήθεια από τις ομάδες εργασίας της Κομισιόν και του ΔΝΤ, αλλά ακόμη και με τη δική τους συνδρομή είναι αμφίβολο έως απίθανο εάν θα επιτευχθεί η μετάβαση σε ένα νέο σύστημα έως το ερχόμενο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τα «Νέα», πιο ρεαλιστικός στόχος φαντάζει στο τέλος του 2017, ενδεχόμενο το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και ο ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς ονομαστεί ο φόρος ακινήτων-του τρέχοντος έτους θα υπολογιστεί με πλασματικές αξίες.

Post Bottom Ad

Σελίδες