Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο ΕΟΠΥΥ καταργεί τις προπληρωμές

Δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν από το νέο έτος το υγειονομικό υλικό οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους.
Διευκολύνεται έτσι η φροντίδα εκατομμυρίων ασθενών με προβλήματα όρασης, διαβήτη, κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα με καρκίνο, μεσογειακή αναιμία και διατροφικές διαταραχές.
Σε αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων παρέχονται σήμερα εκατοντάδες υλικά αξίας που μπορεί να ξεπεράσουν και τις 7.000 ευρώ.
Από την 1η Ιανουαρίου η διοίκηση του Οργανισμού υπογράφει συμβάσεις με το σύνολο των παροχών πρόσθετης περίθαλψης και θεραπευτικών μέσων. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρηματίες θα πληρώνονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσα σε εύλογο διάστημα που σήμερα δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Το σύστημα που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν να πληρώνει ο ασφαλισμένος για τα γυαλιά ή το υλικό που ήθελε να προμηθευτεί.
Στη συνέχεια υπέβαλλε την απόδειξη αγοράς μαζί με την ιατρική γνωμάτευση στον ΕΟΠΥΥ και έπειτα από σχετικό έλεγχο εισέπραττε το ποσό χωρίς τη συμμετοχή.
Η εξόφληση μπορούσε να γίνει έπειτα από έναν έως και οκτώ μήνες, ανάλογα με τις δυνατότητες διεκπεραίωσης που είχαν οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Στα χρόνια της κρίσης οι εταιρείες που παρέχουν αυτά τα είδη έκαναν στους ασφαλισμένους τα εξής διευκόλυνση.
Δέχονταν να μην προπληρώνονται από τον ασφαλισμένο, αρκεί εκείνος να τους χορηγούσε εξουσιοδότηση με την οποία εισέπρατταν το ποσό από τον Οργανισμό.
Παρόμοιες διευκολύνσεις δεν θα έχουν πλέον σκοπό, καθώς απόδειξη και γνωμάτευση θα υποβάλλονται στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ από τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα συγκεκριμένα είδη.
Ο χρόνος αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά τις 90 ημέρες από τις 180 έως 300 ημέρες που είναι με το τωρινό σύστημα.

Πηγή: Έθνος

Post Bottom Ad

Σελίδες