Ο 21χρονος Δημήτρης Τσιγγενόπουλος, οργανοπαίκτης ελληνικής παραδοσιακής γκάιντας. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο 21χρονος Δημήτρης Τσιγγενόπουλος, οργανοπαίκτης ελληνικής παραδοσιακής γκάιντας.

Ο Δημήτρης, εδώ και τρία χρόνια ασχολείται με το κατεξοχήν μουσικό όργανο των Πιερίων , τη γκάιντα και αποδίδει με μοναδικό παραδοσιακό τρόπο τους σκοπούς και τα τραγούδια της πολύ ενδιαφέρουσας στους μουσικούς λαογραφικούς κύκλους της χώρας μας, περιοχής των Πιερίων. Ταυτόχρονα αποτελεί τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης του λαού μας, δίπλα σε εκατοντάδες άλλους νέους που υπηρετούν με πάθος τον ίδιο σκοπό. Άρχισε να παίζει γκάιντα στις 16/2/2014. Πρότυπό του απο του παλιούς Γκαιντατζήδες είναι ο γνωστός σε όλους μας: Γιάννης Σβαρνογιάννης. Μαθαίνει επίσης παλιά τραγούδια απο την γιαγιά του: Τσιγγενοπούλου Βιργινία 81 ετών, και όπως λέει και ο ίδιος: την ευχαριστώ πολύ για ολά όσα μου εχει δώσει, είναι πραγματικά θησαυρούς. Κύριος στόχος του είναι η διάδοση και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δασκίου.
Τον Οκτώβριο ήταν φιλοξενούμενος στης εκπομπής «Δεύτερο Πλάνο» του Κώστα Χρυσάκη και του ΤΟP CHANNEL. Ακολουθεί ένα βιντεάκι απο την εκπομπή.
Μακάρι όλα τα παιδιά να συνεχίσουν την παράδοση όπως ο Δημήτρης
Πατήστε εδω να δειτε το ΒΊΝΤΕΟ
posted from Bloggeroid

Post Bottom Ad

Σελίδες