O χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στο προξενείο της Ρουμανίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

O χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στο προξενείο της Ρουμανίας

O χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της φίλης χώρας.

Αξιότιμε κύριε πρόξενε της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη και αγαπητέ μου φίλε Δόκτορα Μάρτιν Σάλαμον
Κυρίες και κύριοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να παραβρίσκομαι στις εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή της φίλης χώρας της Ρουμανίας.
«Ένωση όλων των Ρουμάνων και όλων των περιοχών που κατοικούνται από εκείνους με τη Ρουμανία» αποφάσισε η εθνοσυνέλευση των Ρουμάνων, τέτοια μέρα το 1918, όπως αντίστοιχα την ανεξαρτησία της Ελλάδας αποφάσισε τον Δεκέμβριο του 1821 η πρώτη εθνοσυνέλευση της χώρας μας, στην Επίδαυρο.
Είναι γνωστές οι σχέσεις Ελλήνων και Ρουμάνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης από το Ιάσιο κήρυξε επίσημα τον Φεβρουάριο του 1821 την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.
Κύριε πρόξενε,
Κυρίες και κύριοι,
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εγώ προσωπικά ευχόμαστε στον φιλόξενο ρουμανικό λαό, να συνεχίσει με ενότητα και ειρήνη την αναπτυξιακή του πορεία στην Ευρώπη των λαών.
Δεν ξεχνώ άλλωστε την υπέροχη φιλοξενία που απέλαβα λίγες βδομάδες πριν, με την επίσημη επίσκεψη μου στην Νομαρχία της Χαργκίτα, αλλά και την Νομαρχία του Βουκουρεστίου, όπου με τους συναδέλφους μου επιβεβαιώσαμε και επισήμως την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας των περιοχών μας σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και το εμπόριο, μέχρι τον πολιτισμό και την κουλτούρα.
Σας ευχαριστώ πολύ.

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες