2 Δεκ 2016

Γιατί αργούν στο Market In να εφοδιάσουν τον Καρυπίδη;Τι παιχνίδια παίζουν σε βάρος των εργαζομένων;


Η οικογένεια Ράμμου επέλεξε να κάνει ένα άλμα στη βόρεια Ελλάδα. Για ποιο λόγο όμως αργεί τόσο πολύ. Ποιοι τους συμβουλεύουν που στην ουσία τους υπονομεύουν και τους προβοκάρουν για να κάνουν ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.
Σε όλη τη βόρεια Ελλάδα τα εξώδικα τρέχουν , οι επισχέσεις εργασίας πνίγουν τα παλιά μαγαζιά και οι επόπτες εργασίας έβαλαν φωτιά.
Ενώ οι εργαζόμενοι στον ΚΑΡΥΠΙΔΗ δεν έχουν να πάρουν πλέον τα απαραίτητα,οι τράπεζες παίρνουν τους εργαζόμενους συνέχεια να πληρώσουν τα δάνεια και τα παιδιά δεν έχουν μία ....
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρία «Καρυπίδης, παροτρύνει τους απλήρωτους εργαζόμενους της να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, δηλαδή μια πράξη που χαρακτηρίζεται συνήθως «εχθρική» προς την εργοδοτική πλευρά
Αλήθεια τι παιχνίδια παίζονται?
ANAKOIΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, H ιστορία των εργαζομένων στα καταστήματα Καρυπίδης και η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει για τους εργαζομένους
η ανταγωνιστικότητα και ποιοι είναι τα μόνιμα θύματα των επενδύσεων ή των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Είναι ξεκάθαρο πια πωςγια την κατάσταση των εργαζομένων φταίει η δίψα για μεγαλύτερο κέρδος, γι’ αυτό πρέπει να φθηνύνει και άλλο η εργατική δύναμη, να μειωθεί το μεροκάματο.Στο βωμό του κέρδους έφτασαν να καλέσουν οι ίδιοι τους εργαζόμενους να βγουν σε επίσχεση εργασίας για το «καλό όλων». Θέλουν να απομονώσουν τους εργαζόμενους, να τους εξαναγκάσουν σε καινούριες ατομικές συμβάσεις, να υπογράψουν συμφωνίες εξαγοράς πίσω από την πλάτη τους.
Όση λάσπη όμως και να ρίξουν, δεν κρύβεται το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι, ζουν στην ανασφάλεια και γίνονται μπαλάκι της μιας και της άλλης εργοδοσίας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης δεν έχουν παρά να βγουν στην αντεπίθεση αγωνιστικά, να δώσουν δυνατό μήνυμα σε νυν και μελλοντικούς εργοδότες, ότι δεν κάθονται στα σπίτια τους, δεν πρόκειται να συναινέσουν στο έγκλημα που γίνεται εις βάρος τους.
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, να μην χαθεί άλλος χρόνος! Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την δράση του Σωματείου, κόντρα στην αναμονή, και την καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων.
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, στην περιφρούρηση του αγώνα. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνγια δουλειά με μισθό και δικαιώματα, ζωή αντάξια του 21ου αιώνα, είναι ο μόνος ρεαλισμός σήμερα.
Καλούμε σωματεία, φορείς τον ημαθιώτικο λαό να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων.
Όλοι στην κινητοποίηση
Παρασκευή 2 Δεκέμβρη,10:30 π.μ.,
στο κατάστημα «Ζάππειο» (Βέροια)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ενεργών συμβάσεων
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους απλήρωτους εργαζομένους