Dacia: Η ρουμανική εταιρία που… έγραψε ιστορία! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Dacia: Η ρουμανική εταιρία που… έγραψε ιστορία!

Dacia. H βιομηχανία αυτοκινήτων από τη Ρουμανία, που σήμερα υπάγεται στον μεγάλο γαλλικό όμιλο της Renault, αναγνωρίσιμη για τα πολύ αξιόπιστα, αλλά και φθηνά αυτοκίνητα.
Από πού πήρε το όνομά της; Όπως μπορεί να φανταστεί εύκολα κανείς, από μια γεωγραφική περιοχή και συγκεκριμένα από μια σημαντική και με μεγάλη ιστορία περιοχή, η οποία βρίσκεται σήμερα στην πλειοψηφία της στην Ρουμανία.
Η Ντάτσια (όπως προφέρεται στα ελληνικά η Dacia – δείτε την επίσημη σελίδα), ιδρύθηκε το 1968 στην ρουμανική πόλη Πιτέτσι, της επαρχίας Άρτζες της Ρουμανίας και αρχικά το εργοστάσιο δημιουργήθηκε για να λειτουργεί – στην ουσία - ως παράρτημα της Renault στην ανατολική Ευρώπη, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα με την γαλλική τεχνογνωσία. αρχικά για να κατασκευάζει αυτοκίνητα γαλλικής τεχνογνωσίας για τις ανατολικές αγορές. Το πρώτο Dacia που κατασκευάστηκε ήταν το Renault 8, το οποίο έφερε το όνομα Dacia 1100 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού μέχρι το το 1971 είχε κατασκευάσει 38.000 αυτοκίνητα, ενώ συνέχισε με τη σειρά Dacia 1210/1310/1410, που ήταν πανομοιότυπη με το Renault 12 και ακολούθησαν εκδόσεις σε «αγροτικά», με διπλή καμπίνα και τετρακίνηση, station wagon και άλλα.
Τα επόμενα χρόνια η δράση της Dacia ως «αντιγραφέας» μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών συνεχίστηκε και συμφώνησε με την  Peugeot και την Hyundai. Τελικά, η Renault αγόρασε πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία. Στην Ελλάδα η εταιρεία έχει παρουσία με την σύγχρονή της μορφή από τα τέλη του 2008, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα είναι το Dacia Duster. Το γνωστό SUV της εταιρίας έχει κερδίσει πολλούς φανατικούς. Δείτε περισσότερα για την απόδοση Dacia Duster και ενημερωθείτε σχετικά.
Όπως προαναφέρθηκε, η αγορά ενός Dacia είναι οικονομική, ενώ δείτε εδώ πόσο οικονομικά μπορεί να είναι τα ανταλλακτικά του!


Post Bottom Ad

Σελίδες