27 Δεκ 2016

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα, όμως, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα είναι βόρειοι 4-5 και στην κεντρική Μακεδονία η έντασή τους θα φθάσει τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα είναι βορειοδυτικοί 4-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ ειδικότερα στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -5 έως13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες το απόγευμα στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, την Τετάρτη θα σημειωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη στα δυτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις ενώ στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 9 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά ολικός.

Το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια αίθριος θα είναι ο καιρός. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο. Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι, από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά

posted from Bloggeroid