Καταγωγή από την Βέροια ο πρέσβης που βρέθηκε απανθρακωμένος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Καταγωγή από την Βέροια ο πρέσβης που βρέθηκε απανθρακωμένος

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Απανθρακωμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης.

Το λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκε καμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εντός του αυτοκινήτου υπήρχε μια απανθρακωμένη σορός.

Λίγη ώρα μετά από τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον βραζιλιάνικο Τύπο και αναπαρήγαγαν διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως το απανθρακωμένο πτώμα ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.



Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε εκεί ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Δείτε το καμένο αυτοκίνητο





Το ΥΠΕΞ δεν επιβεβαιώνει τον θάνατο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

"Δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση" είπε στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που σημειώνουν πως βρέθηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης απανθρακωμένος σε ένα αυτοκίνητο.

"Οι έρευνες συνεχίζονται" τόνισε ο κ. Αμανατίδης και είπε ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επαφή με τις βραζιλιανικές αρχές και ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και με τους οικείους του πρέσβη στην Πέλλα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγωγής τόνισε ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα.



Το ιστορικό της εξαφάνισης

Εργαζόμενοι στην ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια ανέφεραν στο enikos.gr πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρίσκεται σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου.

«Λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός πόλης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου», είπαν χαρακτηριστικά. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως πράγματι υπήρξε καταγγελία στην αστυνομία, όμως αυτή δεν έγινε από την πρεσβεία αλλά από κοντινό πρόσωπο του Έλληνα πρέσβη. Σημειώνεται ότι η πρεσβεία ενημέρωσε αμέσως το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα noticias.uol.com.br, η σύζυγός του ήταν που δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του. Ανέφερε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του από τη στιγμή που αποχώρησε από το διαμέρισμα τους στην περιοχή Nova Nova Iguaçu στην περιοχή του Fluminense.

Το βιογραφικό του

Ο Έλληνας διπλωμάτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ελληνικής πρεσβείας γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016. Παλαιότερα διετέλεσε πρέσβης στη Λιβύη, και εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας. Είχε εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο, την Ολλανδία, αλλά και την Αθήνα.

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες