16 Δεκ 2016

Ανακοίνωση του υπουργείου για τους εργαζόμενους του Καρυπίδη

Για μια ακόμη φορά η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑBΕΕ» φαίνεται να αγνοεί τις νόμιμες και θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας. Προτιμά να προσπαθεί να «λύσει» τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους. Για μια ακόμη φορά ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Κατά συνέπεια η συνάντηση αυτή αναβάλλεται και για τελευταία φορά ορίζεται, κατόπιν εκ νέου αιτήματος της ΟΙΥΕ, για την ερχόμενη Τετάρτη 21-12-2016 και ώρα 14:00 μ.μ. στον 4ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης δεδομένου ότι όπως έχουμε ενημερώσει, τα όρια ανοχής του Υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί.
Παρεμπιπτόντως θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα παρακάτω:
Η μείωση των ήδη οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά παραίτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και όπως προβλέπεται από αναγκαστικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται έστω και με συμφωνία καθώς αυτή θα καταστεί άκυρη.
Οποιαδήποτε πρόταση μείωσης μισθών μέσω τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων καταστρατηγεί μεταξύ των άλλων τις διατάξεις του Π.Δ. 240/2006
Οποιαδήποτε συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. δικαιόχρηση) αποβλέπει μόνο σε εμπορικούς σκοπούς και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου «διαβούλευσης» με τους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω, να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό.
Αταλάντευτη θέση του Υπουργείου παραμένει η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα.

posted from Bloggeroid