Στα χαμηλότερα επίπεδα της 8ετίας οι πλειστηριασμοί ακινήτων το 2016 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στα χαμηλότερα επίπεδα της 8ετίας οι πλειστηριασμοί ακινήτων το 2016

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 ετών υποχώρησαν οι πλειστηριασμοί ακινήτων το 2016 εξαιτίας κυρίως της παρατεταμένης απεργίας που είχαν κηρύξει οι δικηγόροι όλης της χώρας έως τον Σεπτέμβριο, αλλά και οι συμβολαιογράφοι για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο αριθμός των πλειστηριασμών το 2016 έφθασε μόλις τους 4.800. Το 2015, χρονιά κατά την οποία υπήρξε άτυπο μορατόριουμ από την πλευρά των τραπεζών, οι πλειστηριασμοί έφθασαν τους 8.700, ενώ το 2009, δηλαδή τον πρώτο χρόνο της κρίσης είχαν καταγραφεί 52.000 πλειστηριασμοί ακινήτων.

Αντίστοιχα σε ιστορικό χαμηλό έπεσε η αξία των φετινών πλειστηριασμών, δηλαδή το συνολικό τίμημα που εισπράχθηκε και το οποίο ανήλθε στο 1 δις. ευρώ.

Εκτός από τους ιδιώτες και το Δημόσιο, που πρωτοστατεί σε αρκετούς πλειστηριασμούς ενεργά στο παιχνίδι μπαίνουν πλέον οι τράπεζες και ενδεικτικό της αναστροφής του κλίματος είναι ο τριπλασιασμός των πλειστηριασμών που έχουν ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα μέσω του δελτίου του Ταμείου Νομικών.

Πηγή: Καθημερινή

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες