14 Νοε 2016

To εορταστικό πρόγραμμα Χριστούγεννων στην Βέροια

Με χαρά παρουσιάζουμε για τα Χριστούγεννα ένα ιδιαίτερα όμορφο πρόγραμμα, ικανό να καλύψει όλες τις επιθυμίες, να σκορπίσει χαρά.
Δε θα σταθώ βέβαια στο πρόγραμμα, γι’ αυτό μίλησαν και θα μιλήσουν οι συνεργάτες.
Θα σταθώ στο γεγονός ότι είμαστε ικανοί σε συνθήκες δυσπραγίας, να διαμορφώσουμε ένα τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Δύο είναι οι παράγοντες που κατά την κρίση μου μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα.
Η ύπαρξη μιας δομής ικανής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα, να διαμορφώσει συνεργασίες με τρίτους.  
Ο άλλος παράγοντας είναι η ύπαρξη υποδομών, ικανών να ανταποκριθούν σε διοργανώσεις με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πολλά επίπεδα.
Στο σημείο αυτό για μια ακόμα φορά θα εκφέρω την προσωπική μου θέση. Δεν είναι δυνατόν δομές και υποδομές όπως αυτές διαθέτει ο δήμος μας και η πόλη κατ’ επέκταση, να εξαντλούνται αποκλειστικά σε διοργανώσεις χαμηλών απαιτήσεων και δυναμικής.
Η πόλη πρέπει να διεκδικήσει και να μπει πρωτοπόρα σε διοργανώσεις που θα έχουν όχι μόνο περιφερειακή, αλλά και εθνική εμβέλεια.
Η πόλη μας διεκδικεί να είναι πόλος έλξης τρίτων, που θα την επιλέξουν για να παρακολουθήσουν εδώ μοναδικές δράσεις.
Πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες και δράσεις που θα δικαιολογούν την επιλογή οποιουδήποτε θα αποφασίσει να έρθει στην πόλη μας.
Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις μοναδικές δυνατότητες που έχει η πόλη μας στο σημείο αυτό, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.
Όλα αυτά βέβαια απαιτούν ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό και ξεκάθαρους στόχους. Δε μπορεί οι περιορισμένες οικονομικές και άλλες δυνατότητες μας να σπαταλούνται για την ικανοποίηση στόχων ήσσονος σημασίας. Ναι να υπηρετούμε και τις εσωτερικές μας ανάγκες, αλλά η ευθύνη μας για τη συνολική ανάπτυξη της πόλης υπερτερεί σε σημασία αυτή την εποχή.
Να ευχαριστήσω όσους μας εμπιστεύτηκαν, τον φίλο Κοράλες που βρίσκεται σήμερα εδώ και τον έχουμε εξαντλήσει εδώ και μήνες με ατελείωτες συζητήσεις μέχρι να καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία. Τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες διοργανώσεις και ρισκάρουν πολλά για να έρθουν στην πόλη μας. Όλους όσους θα συμμετέχουν στο φετινές χριστουγεννιάτικες γιορτές μας, από τη στιγμή που προσπάθησαν να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους στις δικές μας δυνατότητες ώστε να είναι εφικτή η διαμόρφωση του προγράμματος μας.
Ακόμα και οι πιο μικρές διοργανώσεις κρύβουν μεγάλες δυσκολίες και χαίρομαι που τα καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Προσωπικά να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μας εμπιστεύτηκε, τον προγραμματισμό που έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμα και να το προσαρμόσει στις δυνατότητες μας, τον τεχνικό τομέα που ανταποκρίνεται με επιτυχία σε όλες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των δράσεων και τέλος τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες μας που έχουν αντιμετωπίσουν το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας μέσα στον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε.

Γιάννης Καμπούρης