Δημοσκόπηση Public Issue - Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

1 Νοε 2016

Δημοσκόπηση Public Issue - Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, που φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, για τον Οκτώβριο. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, ηΧρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και τα λοιπά 7,5%.  Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%.


Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%. Κανένας από τους δύο, απάντησε το 35% των ερωτηθέντων.Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47% θετικές γνώμες. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες. Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.  


Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών. Το 50% απαντά ότι μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 48% ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Pages