23 Νοε 2016

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη στο νομό Χαργκίτα της Ρουμανίας

Επίσημη επίσκεψη στο νομό Χαργκίτα της Ρουμανίας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης, από τις 13 έως και τις 16 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε με την επίσκεψη ρουμάνικης αντιπροσωπείας την άνοιξη στην Ημαθία. Στόχος της επίσκεψη η συνεργασία των δυο περιοχών σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Τον κ. Καλαϊτζίδη υποδέχθηκαν ο νομάρχης κ. Αndrei Jean Adrian και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Borboly Csaba. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον ομόλογο του το βιβλίο των Αιγών και την Σάρισα και την Μακεδονική ασπίδα των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κ. Καλαϊτζίδης επισκέφθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη Ρουμανία, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο Βουκουρέστι και με τον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου της αδελφοποιημένης ,από το 2007,με την Ημαθία νομαρχίας του Ιλβόφ κ. Marian Petrache.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη επανεπιβεβαίωσης της αδελφοποίησης με τη σύσταση ομάδας εργασίας των δυο πλευρών, για τη ανάπτυξη δράσεων κοινού ενδιαφέροντος

posted from Bloggeroid