Κρούει των κώδωνα του κινδύνου το ΕΚΑΒ Ημαθίας - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

1 Νοε 2016

Κρούει των κώδωνα του κινδύνου το ΕΚΑΒ Ημαθίας

Επείγοντα και δευτερογενή περιστατικά.
Ο ρόλος του ΕΚΑΒ και ενδεχόμενοι κίνδυνοι.

Σκοπός του δελτίου τύπου είναι να ενημερώσει τους φορείς και τους πολίτες του νομού μας για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ Ημαθίας.
Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να μειωθεί η δύναμη του προσωπικού κατά 35%. Σήμερα εργάζονται  στο ΕΚΑΒ Ημαθίας 34 άτομα. Οι τέσσερις από αυτούς απασχολούνται στο συντονιστικό κέντρο και οι υπόλοιποι στην κίνηση των ασθενοφόρων. Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν ακόμα δύο συνάδελφοι.
Η κατάσταση των ασθενοφόρων δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης. Τα περισσότερα είναι κυκλοφορίας του 2000 με εξαίρεση ένα ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία σε καινούργια κατάσταση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διογκώνει και τα παραπάνω, είναι η εμπλοκή του ΕΚΑΒ με τα δευτερογενή – ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά (εξιτήρια, ραντεβού).
Εξ αιτίας των δευτερογενών, όλα τα ασθενοφόρα είναι μαζεμένα στην περιοχή της Βέροιας, που έχει και τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς με αποτέλεσμα οι περιοχές Αλεξάνδρειας και Νάουσας να καλύπτονται με καθυστέρηση 25-30 λεπτών σε επείγον περιστατικό και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο (η περιοχή της Αλεξάνδρειας καλύπτεται στο 24ωρο με μία βάρδια από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας).

Pages