Συνάντηση του δημάρχου Βέροιας με τους αγρότες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση του δημάρχου Βέροιας με τους αγρότες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας υποδέχτηκε, το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και γνωριμίας του νέου Δ.Σ. με τις αρχές της πόλης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Βρανάς, ο Γραμματέας, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, ο Ταμίας, Θωμάς Χατζόπουλος κι άλλα μέλη του συλλόγου.
Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, εκφράστηκε η κοινή δέσμευση για στενή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του νέου Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου αλλά και για την ανάδειξη των κυριότερων ζητημάτων των αγροτών της περιοχής σε εθνική εμβέλεια.
Ο κ. Χαλκίδης σημείωσε ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται υπό ασφυκτική οικονομική πίεση και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του κλάδου μετά και την ισχύ των νέων μέτρων που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το αγροτικό εισόδημα. Παράλληλα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την συμπαράστασή του στις δράσεις του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η συστράτευση των τοπικών φορέων είναι αναγκαία απέναντι στις αποφάσεις εκείνες που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του αγροτικού κλάδου.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι όλοι από τη δική τους σκοπιά βιώνουν λίγο-πολύ τις ίδιες δυσκολίες αφού και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με νέες περικοπές στον προϋπολογισμό των δήμων να τίθενται σε εφαρμογή από το 2017. Μάλιστα, τόνισε ότι η αδιέξοδη πολιτική της αύξησης των φόρων με σκοπό την επίτευξη πλεονασμάτων έχει αποδειχθεί καταστροφική για την οικονομία και δεν πρόκειται πότε να μας οδηγήσει σε ανάπτυξη και γι’ αυτό θα πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε να γίνει κατανοητό στους ιθύνοντες ότι το μίγμα πολιτικής πρέπει να αλλάξει άμεσα αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Όσον αφορά τα τοπικά ζητήματα, ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βέροιας προσπαθεί να βοηθήσει τους αγρότες ουσιαστικά αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα έμπρακτης υποστήριξης όπως την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς για τη διάθεση φρούτων και χυμών.

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες