πατήστε στην εικόνα

----------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------

Your image is loading...

------------------------------------------------------

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Στην Αθήνα ταξίδεψε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βέροιας προκειμένου να συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών (4 - 6 Νοεμβρίου) και περιλάμβανε ζητήματα πολυπολιτισμικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.
Η παρουσίαση του ΣΚ Γυναικών Βέροιας έντάχθηκε στη θεματική συνεδρία : Βία, Κακοποίηση, Τραύμα με τίτλο: Συμβουλευτική και Δημιουργικότητα μέσω του Ψυχοδράματος σε Γυναίκες Θύματα Βίας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναπτύχθηκε η μέθοδος του ψυχοδράματος ως θεραπευτική διαδικασία σε γυναίκες θύματα βίας και τα αποτελέσματα όπως αυτά προέκυψαν με την ολοκλήρωση των συνεδριών ψυχολογικής στήριξης των Γυναικών απο την ψυχολόγο του ΣΚ Βέροιας.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι είναι το Ψυχόδραμα, πως εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, ποιές είναι οι ομοιότητες/διαφορές με τη Συμβουλευτική διαδικασία αλλά και πως μπορεί να βοηθήσει τις Γυναίκες Θύματα - Βίας να απεμπλακούν απο την κακοποιητική σχέση να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν αυτονομία.
posted from Bloggeroid
Share on Google Plus

mixalis