6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Στην Αθήνα ταξίδεψε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βέροιας προκειμένου να συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών (4 - 6 Νοεμβρίου) και περιλάμβανε ζητήματα πολυπολιτισμικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.
Η παρουσίαση του ΣΚ Γυναικών Βέροιας έντάχθηκε στη θεματική συνεδρία : Βία, Κακοποίηση, Τραύμα με τίτλο: Συμβουλευτική και Δημιουργικότητα μέσω του Ψυχοδράματος σε Γυναίκες Θύματα Βίας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναπτύχθηκε η μέθοδος του ψυχοδράματος ως θεραπευτική διαδικασία σε γυναίκες θύματα βίας και τα αποτελέσματα όπως αυτά προέκυψαν με την ολοκλήρωση των συνεδριών ψυχολογικής στήριξης των Γυναικών απο την ψυχολόγο του ΣΚ Βέροιας.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι είναι το Ψυχόδραμα, πως εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, ποιές είναι οι ομοιότητες/διαφορές με τη Συμβουλευτική διαδικασία αλλά και πως μπορεί να βοηθήσει τις Γυναίκες Θύματα - Βίας να απεμπλακούν απο την κακοποιητική σχέση να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν αυτονομία.
posted from Bloggeroid

Post Bottom Ad

Σελίδες