Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες

Με τοπικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ΟΓΑ με τρακτέρ ξεκινούν εκ νέου τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Τα αγροτικά συλλαλητήρια αναμένεται να κλιμακωθούν με κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς πιθανόν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν την Κυριακή αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Τον τόνο της συνεδρίασης έδιναν τα τρακτέρ που βρισκόταν συμβολικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Το παρών περισσότερες από 100 οργανώσεις και αγροτικοί σύλλογοι. Παράλληλα, εκπρόσωποι των συλλόγων και οργανώσεων μετέβησαν στη Λάρισα για συντονίσουν καλύτερα τον αγώνα των αγροτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η συμμετοχή των αγροτών στη σύσκεψη της Νίκαιας χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανής από τους αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι σημείωσαν πως η φορολόγηση και τα μέτρα κατά του κλάδου κινητοποιούν τους παραγωγούς.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε: «Πρέπει να συζητήσουμε τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα φορολογικά και το ασφαλιστικό. Όσο περισσότεροι είμαστε σε αυτό τον αγώνα, τόσο πιο πετυχημένος θα είναι. Άλλωστε η μαγιά υπάρχει».

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ Ρίζος Μαρούδας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη μαζική συμμετοχή στιη συνεδρίαση. «Είναι η μεγαλύτερη σύσκεψη που έχουμε κάνει ποτέ. Δείχνει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Δείχνει όμως και τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν για αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρέπει να συντονίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ο Χρήστος Κάμτσης από το μπλόκο της Πέλλας κάνει λόγο για στοίχημα επιβίωσης: «Έχουμε άλυτα προβλήματα. Τα παλιά μας προσπερνούν και έρχονται καινούργια και χειρότερα. (..) Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και με πιο πιθανή ημερομηνία τη 18η Δεκεμβρίου, η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα της Εθνικής οδού

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες