Είκοσι νέα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε μέρα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Είκοσι νέα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε μέρα

Είκοσι νέα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό κάθε ημέρα, σύμφωνα με τις αναρτήσεις που γίνονται καθημερινά στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για αυτόν το σκοπό, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία φτάνοντας τα 5.000 τον χρόνο.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στις αρχές της εβδομάδας η ιστοσελίδα φιλοξενούσε περίπου 600 πλειστηριασμούς, στα τέλη της ο αριθμός αυτός έφτασε στους 700. Ο ρυθμός αυτός αναμένεται, μάλιστα, να αυξηθεί, καθώς οι τράπεζες εντάσσουν συνεχώς νέα ακίνητα από το στοκ που έχουν κατηγοριοποιήσει ως έτοιμα προς πλειστηριασμό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις ίδιες τις τράπεζες, κάθε χρόνο θα βγαίνουν στο σφυρί περί τα 5.000 ακίνητα και παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα απειληθούν φτωχά νοικοκυριά με πρώτη κατοικία χαμηλής αντικειμενικής αξίας, οι αστοχίες δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθηερινής, από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι για τα 2/3 των πλειστηριασμών που δημοσιεύονται, επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες για οφειλές κάθε προέλευσης - καταναλωτικό, στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο- που μάλιστα ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ και φτάνουν και τα 80.000 ευρώ.
Οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες και ότι πίσω από τις περιπτώσεις των μικρών οφειλών βρίσκονται πολλαπλάσια χρέη που προέρχονται όχι από μία πηγή υπερχρέωσης, δηλαδή όχι από ένα στεγαστικό ή ένα καταναλωτικό δάνειο.

Post Bottom Ad

Σελίδες