Πολύτιμο βαθμό πήρε η Βέροια κόντρα στον Παναθηναϊκό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πολύτιμο βαθμό πήρε η Βέροια κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ανήμπορος για πρωταθλητισμό αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός. Παίζοντας φοβερή μπάλα στο πρώτο μέρος μετέτρεψε το... 0-4 του ημιχρόνου σε 1-1 στο φινάλε και έστειλε σαφές μήνυμα ότι του λείπει το μέταλλο.
ανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός απόψε στη Βέροια «χαρίζοντας» την ισοπαλία στους γηπεδούχους (1-1) σε ένα ματς που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες εξαιτίας της αστοχίας του, αλλά και του απίστευτου Λόπεθ που κατέβασε τα ρολά! 
Οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν ανάλογη απόδοση και παρότι δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους πλήρωσαν το νόμο του ποδοσφαίρου και έμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό…
Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαν δαιμονισμένος στο γήπεδο και ήταν καταιγιστικός από το πρώτο λεπτό και σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με 1-0 αν και θα μπορούσε πολύ μεγαλύτερο σκορ. Επεσε ωστόσο πάνω στον απίστευτο Λόπεθ που έπιασε τα άπιαστα!  Στο 8’ ο Μπεργκ με έξοχη ενέργεια και τακουνάκι έστρωσε στον Ιμπάρμπο που τετ α τετ με τον Λόπεθ πλάσαρε άουτ, ενώ στο 11’ ο Κολομβιανός άσος βρήκε θαυμάσια τον Λουντ που σούταρε με τη μία αλλά ο Λόπεθ απομάκρυνε. Στο 13’ ωστόσο ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν τέσσερις «πράσινοι» (Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο και Μπεργκ) συνδυάστηκαν σεμιναριακά με τον Μπεργκ να τελειώνει με διαγώνιο σουτ άψογα τη φάση (0-1). 
Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα, τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, με τον Μέστο στο 16’ να κάνει εκπληκτική ενέργεια, να παίρνει τη μπάλα με τάκλιν και να σεντράρει προς τον Ιμπάρμπο που με γυριστό σουτ ανάγκασε τον Λόπεθ να αποκρούσει εκ νέου σωτήρια. 
Στο 17’ ο Ιμπάρμπο και πάλι έστρωσε στον Χουλτ που γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά ο Ναβαλόφσκι έδιωξε και στο 19’ ο Ιμπάρμπο με φανταστική ενέργεια βρήκε τον Μπεργκ που ελευθερώθηκε και σούταρε αλλά ο Λόπεθ απομάκρυνε με τα πόδια.  Η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Βέροιας ήρθε στο 23’ μετά από πλάγιο του Μαλόν και κεφαλιά προς τα πίσω του Μπαλάφα προς τον Χαροντάκη που από το ύψος του πέναλτι έπιασε… αέρα, αλλά στο 30’ ο Παναθηναϊκός απόλεσε ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία όταν ο Μπεργκ με πανέμορφη ενέργεια βρήκε τον Λουντ που πλάσαρε με τη μία, με τον Λόπεθ να «απογειώνεται» στο αριστερό του «γάμα» και να παραχωρεί κόρνερ. Στο 43’ ο Ιμπάρμπο συνδυάστηκε ξανά με τον Μπεργκ που «άδειασε» τον Κάλι και πλάσαρε όμως και πάλι ο Λόπεθ απέκρουσε σωτήρια!
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στο Τριφύλλι που έπεσε πάνω στον Λόπεθ και θα μπορούσε να είχε πάει στην ανάπαυλα με σαφώς μεγαλύτερο προβάδισμα (1-11 οι τελικές προς την εστία με 21%-69% κατοχή).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ώθηση και στο 51’ ο Λόπεθ απέκρουσε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Χουλτ, ενώ στο 52’ ο Ιμπάρμπο μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και ο τερματοφύλακας της Βέροιας απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου από τον Βιγιαφάνιες ο Μολέδο έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 
Στο 53’ ωστόσο η Βέροια έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Στιλ έκανε άστοχη έξοδο και έχασε τη μπάλα από τον… Μολέδο, ο Καπετάνος σούταρε δυνατά αλλά ο Κουτρουμπής έβαλε σωτήρια τον ώμο του και απομάκρυνε!
Η φάση αυτή δημιούργησε ανασφάλεια στους «πράσινους» για ένα σημαντικό (20λεπτο) διάστημα και έφτασαν ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Λόπεθ στο 75’ με τον Εμποκού να περνάει ωραία από αριστερά αλλά να γυρίζει δυνατά τη μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Βιγιαφάνιες δεν πρόλαβε. 
Στο 81’ η σέντρα του Μέστο πέρασε από Εμποκού και Μπεργκ, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Βέροια έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και στο 88’ ο Μπαλάφας με «κεραυνό» έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1! 
ΒΕΡΟΙΑ (Θ. Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Κάλι, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Αρτσε, Βασιλαντωνόπουλος, Βίτι (90’ Παπαστεριανός), Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Καπετάνος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο (89’ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Χουλτ, Ιμπάρμπο (71’ Εμποκού), Μπεργκ. 
Διαιτητής: Α. Βάτσιος (Δ. Αττικής).
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον οκτώ κραυγαλέες ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς, δεν το έκανε εξαιτίας του Λόπεθ και της επιπολαιότητας των παικτών του και στο τέλος το πλήρωσε πετώντας στο καλάθι των αχρήστων δύο πολύτιμους βαθμούς αν και ήταν σαφώς καλύτερος από την αντίπαλό του. 
GREXIT: Ο Λουκ Στιλ ήταν ο αδύναμος κρίκος του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς παρότι δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Η λάθος έξοδος που πραγματοποίησε στο 53’ και έσωσε ο Κουτρουμπής έφερε ανασφάλεια στην άμυνά του ενώ σε σχέση με τον «κίπερ» της Βέροιας η διαφορά ήταν απόψε χαώδης.  
CAPITAL CONTROL: Ο διαιτητής Βάτσιος από τη Δυτική Αττική ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έδειξε διάθεση να ευνοήσει κάποια ομάδα και το γεγονός ότι δεν σφύριζε πολύ βοήθησε στην απόκτηση ρυθμού στο ματς. 
ATΜ: Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πολύ εύκολα, έχοντας εννέα τελικές προς την εστία έναντι μόλις δύο των αντιπάλων του. Η ισοπαλία της Βέροιας είχε μπόλικη δόση τύχη αλλά στο ποδόσφαιρο όταν δεν τελειώνεις τα ματς όταν μπορείς το πληρώνεις ακριβά. 
PLAN B: Ο Θωμάς Γράφας παρέταξε τη Βέροια με 4-2-3-1. Ο Λόπεθ ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Μαλόν δεξιός μπακ, οι Καλί και Μαραγκός στόπερ, ο Ναβαλόφσκι αριστερός μπακ, οι Αρτσε και Μπαλάφας αμυντικοί μέσοι, οι Βασιλαντωνόπουλος, Χαροντάκης και Βίτι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Καπετάνος στην κορυφή της επίθεσης. Οι αλλαγές αφορούσαν στα πρόσωπα και όχι στο σχηματισμό.
Ο Αντρέα Στραματσόνι διατήρησε το 3-5-2 ως σχηματισμό του Παναθηναϊκού και χρησιμοποίησε τον Γουακάσο ως 6άρι.
Ο Στιλ ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Κουτρουμπής, Μολέδο και Ιβανόφ κεντρικοί αμυντικοί, ο Μέστο δεξιός φουλ μπακ, ο Γουακάσο αμυντικός μέσος και οι Λουντ και Βιγιαφάνιες εσωτερικοί, ο ο Χουλτ αριστερός φουλ μπακ και ο Ιμπάρμπο με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Εμποκού που μπήκε στο 71’ δεν βοήθησε όσο ο Ιμπάρμπο, ενώ η αλλαγή του Κουτρουμπή με τον Ρέις στο 80’ ήταν αναγκαστική.
ΕURO GROUP: Μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Λόπεθ, που έκανε το ματς της καριέρας του κατεβάζοντας τα ρολά στο πρώτο ημίχρονο και διατηρώντας το ρευστό 0-1. Από πλευράς Παναθηναϊκός το δίδυμο Ιμπάρμπο-Μπεργκ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο «έκρυψε» τη μπάλα, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό. 

Post Bottom Ad

Σελίδες