Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Του Δήμου Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Του Δήμου Βέροιας

Τρία χρόνια λειτουργίας έκλεισε στις αρχές Οκτώβρη το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Του Δήμου Βέροιας όπου από το 2013 εως σήμερα προσφέρει τις Υπηρεσίες του στην Τοπική Κοινωνία στηρίζοντας κάθε Γυναίκα Θύμα έμφυλης Βίας.
Η εξατομικευμένη προσέγγιση μέσω της διαγνωστικής εκτίμησης αναγκών της κάθε εξυπηρετούμενης έδωσε την ευκαιρία σ ένα μεγάλο αριθμό Γυναικών (135) από όλο τον Νομό Ημαθίας και όχι μόνο, να λάβει έως σήμερα υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής Στήριξης, να ενημερωθεί για Νομικά ζητήματα και να μεταβεί σ ένα ασφαλές περιβάλλον – πλαίσιο διαμονής σε περίπτωση κινδύνου με απώτερο σκοπό αρχικά την αναγνώριση της ίδιας ως Θύμα Κακοποίησης και στη συνέχεια την απεμπλοκή/απομάκρυνση της από κάθε είδους Κακοποιητική σχέση και συμπεριφορά.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Βέροιας με δική του Πρωτοβουλία τρία χρόνια πριν προσκάλεσε τοπικούς φορείς/Υπηρεσίες και συλλόγους που είναι άμεσα και έμμεσα συνυφασμένοι με την κακοποίηση προς υπογραφή ενός Πρωτόκολλου συνεργασίας και δικτύου φορέων με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού-Κακοποίησης αλλά και την αποφυγή της Δευτερογενούς Θυματοποίησης των γυναικών οι οποίες ζητούν βοήθεια.
Οι δράσεις ευαισθητοποίησης που έλαβαν χώρα την σημαντική αυτή τριετία είχαν ως στόχο την ενημέρωση ολοένα και περισσότερών πληθυσμιακών ομάδων με σκοπό την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση/διαχείριση της έμφυλης βίας.
Μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα τρία χρόνια Λειτουργίας αποτέλεσαν: η είσοδος του επιστημονικού Προσωπικού στις μονάδες Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας (Γυμνάσια/Λύκεια – Δημοτικά σχολεία) μέσω Βιωματικών Ασκήσεων που είχαν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών για θέματα Βίας/Στερεότυπα/Προκαταλήψεις, ενημερώσεις των υποψ. Αξιωματικών στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Αστυνομίας με σκοπό την Υποδοχή και διαχείριση Θυμάτων Βίας στο Αστυνομικό τμήμα, συμμετοχές σε ημερίδες και συνέδρια, παραχωρήσεις συνεντεύξεων και αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και ραδιόφωνα/τηλεόραση, ημερίδα στο Γ.Ν. Βέροιας προς πληροφόρηση ιατρικού και νοσηλευτικού Προσωπικού σχετικά με τις γυναίκες Θύματα που καταλήγουν στο Νοσοκομείο, αλλά και ένα πλήθος ενημερώσεων σε πολιτιστικούς/αθλητικούς συλλόγους ιδιωτ. παιδικούς σταθμούς, ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (καρκινοπαθείς, ηλικιωμένους, ΑμεΑ)
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών συνεχίζει τη λειτουργία του και εξακολουθεί να στηρίζει πλέον όχι μόνο τη Γυναίκα Θύμα Βίας αλλά κάθε γυναίκα που βιώνει οποιουδήποτε είδους Κοινωνικό Αποκλεισμό είτε από την εργασία (άνεργη), από την οικογένεια (μονογονείς), είτε λόγω καταγωγής (πρόσφυγας/μετανάστρια). Η εν λόγω δράση/Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Οι Υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ
Ωράριο Λειτουργίας: 08:00 – 16:00
Διεύθυνση:Καπετάν Άγρα 3Α (Έναντι Δημοτικού Ιατρείου)
Τηλ. Επικοιν.: 23310 65304
e-mail: isotita@veria.gr
Τσαπαροπούλου έφη (Ψυχολόγος)
Νατσιοπούλου Χαρούλα (Κοινων.Λειτουργός)
Λυμούση Σταυρούλα (Νομική Σύμβουλος)

posted from Bloggeroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες