Σχεδιάζουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σχεδιάζουν αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Kρυάδα περιμένει τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, όταν και θα αρχίσει η διάθεση του καυσίμου στην αγορά.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τα 230 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο, γεγονός που επιφέρει αύξηση της λιανικής τιμής κατά τουλάχιστον έξι λεπτά στο λίτρο αν συνυπολογιστεί και ο ΦΠΑ, ενώ επεξεργάζεται νέες αλλαγές κατά τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης από τις οποίες θα προκύψουν κερδισμένοι αλλά και χαμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου προτάσεις νέων αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου η χορήγησή του να είναι «καλύτερα στοχευμένη» όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Στον πυρήνα των προτεινόμενων αλλαγών βρίσκεται νέα γεωγραφική κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με ανάδειξη των κλιματολογικών συνθηκών. 

«Δεν είναι δίκαιο ο κάτοικος του Βόλου, να παίρνει το ίδιο επίδομα με τον κάτοικο ενός ορεινού χωριού του Πηλίου» αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξηγώντας ότι εάν εγκριθεί η πρόταση θα προκύψει αύξηση του επιδόματος για τον κάτοικο της Τσαγκαράδας για παράδειγμα και μείωση για τον κάτοικο του Βόλου.

Με βάση τα ισχύοντα έως σήμερα, για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης η ελληνική επικράτεια, χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες με βάση τους νομούς. Στις τέσσερις αυτές ζώνες, το μέγιστο ύψος του επιδοτούμενου καυσίμου κυμαίνεται από 500 έως και 2.500 λίτρα και οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά, δεν πρόκειται να αλλάξουν, αναφέρουν οι πληροφορίες. Έτσι και φέτος δικαιούχοι της επιδότησης των 25 λεπτών ανά λίτρο θα είναι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και έγγαμοι ή μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αμετάβλητο παραμένει και το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας στα 100.000 ευρώ για τους άγαμους και 200.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ η επιδότηση αφορά τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας για άγαμους και τα πρώτα 100 τετραγωνικά για έγγαμους – μονογονεϊκές οικογένειες.

Το κονδύλι για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης θα είναι για τη νέα χειμερινή σεζόν 105 εκατ. ευρώ μετά το μαχαίρι που υπέστη πέρυσι και τον περιορισμό του στο μισό (από 210 εκατ. ευρώ). Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης με τις όποιες αλλαγές κλειδώσουν τελικά, θα ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για τη χορήγησή του.

Post Bottom Ad

Σελίδες