Διαγραφή προστίμων για δεκάδες χιλιάδες αδρανείς επιχειρήσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Διαγραφή προστίμων για δεκάδες χιλιάδες αδρανείς επιχειρήσεις


Σημαντική οικονομική ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που είναι εδώ και χρόνια αδρανείς αλλά δεν γνωστοποίησαν στις Αρχές τη διακοπή των δραστηριότητων τους επιδιώκουν να δώσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας καλώντας τα να δηλώσουν τον πραγματικό χρόνο παύσης εργασιών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης έχουν ετοιμάσει θεσμικές παρεμβάσεις δίνοντας την ευκαιρία σε επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες (εταιρείες) να δηλώσουν στην Εφορία και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) τον χρόνο παύσης των εργασιών τους και έτσι να μην επιβαρύνονται με φορολογικά πρόστιμα και τέλη προς το ΓΕΜΗ που τρέχουν από την ημερομηνία λήξης των δραστηριότητων τους μέχρι σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιλής αναμένεται να εκδώσει σχετική απόφαση και ο κ. Παπαδεράκης να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα περιγράφουν τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις «φαντάσματα» αλλά και όσες θέλουν εφεξής να διακόψουν τη δραστηριότητά τους.
Προϋπόθεση, σύμφωνα με το Έθνος, είναι οι επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και άλλα νομικά πρόσωπα να μη διαθέτουν αποθέματα, πάγια ή εμπορεύσιμα, επαγγελματικά οχήματα και δεν εκκρεμούν χρηματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις τους.
Με απόφαση της ΓΓΔΕ περιγράφονται δύο κατηγορίες φορολογουμένων:

1. Όσοι επαγγελματίες και εταιρείες προτίθενται να διακόψουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους, θα πρέπει να υποβάλουν ειδικό έντυπο στη ΔΥΟ της έδρας της εταιρείας τους με το οποίο θα δηλώνουν τη διακοπή των εργασιών τους. Τη διαδικασία αυτή τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να την κάνουν εντός 10 ημερών από την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους, ενώ τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες θα έχουν προθεσμία 30 ημερών από την ημερομηνία που έπαυσαν τις εργασίες τους.

2. Όσοι επαγγελματίες και εταιρείες υποβάλλουν τη σχετική δήλωση διακοπής των εργασιών τους πέραν των προαναφερόμενων προθεσμιών, τότε θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 100 ευρώ.

Post Bottom Ad

Σελίδες