6 Οκτ 2016

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Σε 4ωρη στάση εργασίας (από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια) και 24ωρη απεργία (για την περιφέρεια) προχωράει αύριο (Πέμπτη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα...
Δημόσια Νοσοκομεία. Παράλληλα, 4ωρη στάση εργασίας (από τις 7:00 έως τις 11:00) έχει προκηρύξει και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε πως θα υπάρξει πορεία με τελικό προορισμό το υπουργείο Υγείας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Πέμπτης από το ΕΚΑΒ και θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών. Αναμένεται στο υπουργείο Παιδείας να συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα.

Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως υποστηρίζει, «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».

Εξάλλου, σημειώνει πως το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ, τονίζει και μιλά «για διάλυση του ΕΣΥ»...


efsyn.gr