Αποστόλου: Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να αποζημιώσει και τους ανασφάλιστους αγρότες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αποστόλου: Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να αποζημιώσει και τους ανασφάλιστους αγρότες


Τρόπους για να αποζημιωθούν και οι αγρότες που, λόγω αδυναμίας, δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και επλήγησαν από τις πλημμύρες ή την πυρκαγιά, αναζητά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα δούμε πως θα διευκολύνουμε και εκείνους τους παραγωγούς» πρόσθεσε.

Ο κ. Αποστόλου, σημείωσε ότι τα συνεργεία του υπουργείου συνεργάζονται με εκείνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές σε όλες τις περιοχές και να αρχίσουν να καταβάλλονται τα πρώτα ποσά των αποζημιώσεων. Διευκρίνισε πως θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση μόνο στα ποσά που αφορούν στην απώλεια σοδειάς, αλλά και στο εισόδημα, καθώς, όπως σημείωσε, αυτά συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου επανέλαβε ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τους κτηνοτρόφους, για τους οποίους είπε ότι θα χρειαστούν ενίσχυση με ζωοτροφές για ορισμένους μήνες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά το ζήτημα των τιμών των προϊόντων. «Δεν μπορεί να πωλούνται προϊόντα με ημερομηνία λήξης 7 έως 10 ημερών και να συνοδεύονται, για παράδειγμα, από 7μηνές επιταγές» επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας, με αιχμή την απαίτηση των δανειστών για αύξηση του 5% στο ασφάλιστρο των αγροτών, απάντησε πως αν και πρόκειται για ελάχιστη αύξηση, εντούτοις τόσο το υπουργείο, όσο και η κυβέρνηση, δεν επιθυμούν την παραμικρή πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών. Ωστόσο, παρέπεμψε για τις όποιες αποφάσεις στο υπουργείο Οικονομικών που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη φορολόγηση στο τσίπουρο, σημειώνοντας ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Όπως είπε, οι παραγωγοί τσίπουρου που κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση και εμπορεύονται μικρές ποσότητες θα υποστούν μια μικρή επιβάρυνση. Πάντως, ο κ. Απόστολου υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει αυτού του τύπου η διακίνηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία.

Πηγή: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες