Από το ΓΕΛ Μελίκης στο Λονδίνο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Από το ΓΕΛ Μελίκης στο Λονδίνο

Το ΓΕΛ Μελίκης συνεχίζει τη χάραξη μιας εναλλακτικής εκπαιδευτικής πορείας με την  υλοποίηση των δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων  (Erasmus+ KA1 και KA2) που έχουν ήδη αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Έτσι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων με τίτλο «Παιδαγωγικός και Ψηφιακός Γραμματισμός», η εκπαιδευτικός πληροφορικής Θεοδωρίδου Ελένη ταξίδεψε στο Λονδίνο από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου 2016, με σκοπό να παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο "Problem Based Learning (Μάθηση βασισμένη σε πρόβλημα)", που διοργάνωσε ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ITC – International TEFL».
Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και αφού εντάχθηκε σε μια ομάδα καθηγητών από την Κρήτη, τη Λάρισα, αλλά και από την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία,  παρακολούθησε μαθήματα σχετικά με την τεχνική "Μάθηση βασισμένη σε πρόβλημα" που προήρθε από τις Ιατρικές και Νοσηλευτικές σχολές, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της Γενικής, αλλά και της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο εξέτασε επίσης το θέμα της Πολλαπλής Νοημοσύνης, τις Δεξιότητες Κριτικής και Δημιουργικής σκέψης, τη Μεταγνώση, τις Ανοικτές και Κλειστές Ερωτήσεις.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εφαρμόστηκαν οι μέθοδοι: ομαδοσυνεργατική μάθηση, αυτομάθηση, μελέτη περίπτωσης, ενώ στην τελευταία συνάντηση οι εκπαιδευόμενοι σχεδίασαν  διδακτικά σενάρια εφαρμόζοντας την τεχνική Μάθηση βασισμένη σε πρόβλημα.
Οι συμμετέχοντες καθηγητές, δουλεύοντας σε ομάδες, βελτίωσαν τις δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα.  Επίσης, ενίσχυσαν τις δεξιότητες  επικοινωνίας, καθώς ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από ευρωπαϊκά σχολεία και έθεσαν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και ανταλλαγές. Τέλος ενημέρωσαν αλλήλους σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα που εφαρμόζονται στις χώρες τους.
Επιπλέον, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα του Λονδίνου όπως το Green Park, την περιοχή του Buckingham Palace, Trafalgar Square, Big Ben, Parliament  και παρακολούθησαν την τελετή αφίππευσης της βασιλικής φρουράς.
Τον προσεχή Οκτώβριο σειρά έχει το πρόγραμμα Erasmus+ KA2. Τρεις μαθήτριες και ένας μαθητής με τη συνοδεία τριών καθηγητών θα ταξιδέψουν στην περιοχή Alcoy της Ισπανίας, όπου θα λάβουν μέρος στο δεύτερο διαγωνισμό "International ITC Competition" που διοργανώνει το σχολείο εταίρος Escuela FP Salesianos Juan XXIII. O διαγωνισμός αφορά δεξιότητες Word Processing, Spreadsheet, Presentation Program και αφορά τετραμελείς ομάδες μαθητών των σχολείων-εταίρων του προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες