ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS: ΔΕΗ: Καμία αύξηση τιμών λόγω του ΕΤΜΕΑΡ

6 Αυγ 2016

ΔΕΗ: Καμία αύξηση τιμών λόγω του ΕΤΜΕΑΡ


Δεν θα προβεί σε καμία αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας των τιμολογίων της η ΔΕΗ λόγω του ΕΤΜΕΑΡ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της δεν πρόκειται να μετακυλισθεί στους πελάτες της η επιβάρυνσή της από τις διατάξεις του Νόμου για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

«Σε ό, τι αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος για τις ΑΠΕ) υπογραμμίζεται ότι η τιμή του διαμορφώνεται από την Πολιτεία, και βέβαια δεν αφορά τη ΔΕΗ» σημειώνεται.

«Σε ό, τι αφορά το ύψος της αποζημίωσης των παραγωγών ΑΠΕ σε συνάρτηση με τη συνεπεία της ενέργειας των ΑΠΕ, μείωση της οριακής τιμής του συστήματος, τα μεγέθη που αναφέρονται (π.χ. 6 ευρώ/ MWH) είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμα με βάση τους υπολογισμούς της ΔEΗ. Θεωρείται αυτονόητο ότι το τελικό μέγεθος που θα προκύψει με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα είναι προϊόν αντικειμενικής μελέτης και διαβούλευσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η ΔΕΗ ως προμηθευτής καταβάλλει ήδη στους παραγωγούς των ΑΠΕ τη διαφορά μεταξύ της οριακής τιμής και του μέσου μεταβλητού κόστους των θερμικών συμβατικών μονάδων παραγωγής».

Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνει και το αίτημα να πληρώνει τους παραγωγούς όταν εισπράττει τα ποσά από τους καταναλωτές.

«Με αφορμή τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ που εισήγαγε ο νόμος, η ΔEΗ επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ στους δικαιούχους μόνο αφού το εισπράξει», τονίζει.