Τα Νοσοκομεία άρχισαν να πληρώνουν τις οφειλές τους - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

8 Αυγ 2016

Τα Νοσοκομεία άρχισαν να πληρώνουν τις οφειλές τους


Μετά την υπογραφή της έγκρισης επιχορήγησης 511 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 67.896.000 ευρώ, έχει ήδη προσκομίσει στην τράπεζα Πειραιώς 51 εκατ. ευρώ για άμεση καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών. Με την παρέμβαση αυτή, ειδικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπως είχε επανειλημμένα δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς τη Διοίκηση του ιδρύματος, εκκαθαρίζονται πλήρως τα χρέη του παρελθόντος, κανονικοποιείται η ροή πληρωμών και αντιμετωπίζονται προβλήματα εφοδιασμού με υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Μέχρι το τέλος του 2016 οι επιχορηγήσεις θα έχουν φθάσει τα 1,1 δις ευρώ ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επιχορηγηθούν το «Ωνάσειο», ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους

Pages