Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων «Τα Ανθέμια» σε διεθνές φεστιβάλ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων «Τα Ανθέμια» σε διεθνές φεστιβάλ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων «Τα Ανθέμια» για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην πόλη TULCEA της Ρουμανίας από 6-12 Αυγούστου 2016. Το 24ο φεστιβάλ με την ονομασία «χρυσό ψάρι» συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας, τη Νομαρχία, το Δήμο και τον τοπικό σύλλογο της TULCEA. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του Δούναβη στις αρχές του δέλτα του ποταμού, με πληθυσμό 80.000 χιλιάδες κατοίκους. Τον 6ο π.χ. αιώνα αποικήθηκε από Έλληνες με την ονομασία Αιγισσός. Σήμερα στην περιοχή κατοικούν πολλοί Έλληνες και στην πόλη υπάρχει Ελληνική Κοινότητα.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαμε 9 σύλλογοι του εξωτερικού και 20 σύλλογοι της Ρουμανίας. Οι παραστάσεις δόθηκαν στην τεράστια κεντρική πλατεία της πόλης και η συμμετοχή των θεατών πολύ μεγάλη. Οι θεατές παρακολούθησαν τις παραστάσεις από τις 7 μ.μ. έως 11 μ.μ. με ενδιαφέρον και υπομονή. Οι παραστάσεις του συλλόγου ήταν άριστες με στοιχεία αρμονίας και δυναμισμού. Κέρδισε την αγάπη του κοινού και τη δημοφιλία. 

Post Bottom Ad

Σελίδες