Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ένας αγρότης επαγγελματίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ένας αγρότης επαγγελματίας

  

Μια σειρά προϋποθέσεων θα πρέπει να πληροί ο αγρότης που ενδιαφέρεται να χαρακτηρισθεί ως επαγγελματίας σύμφωνα με έγγραφο- απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου μετά από ερώτηση αρκετών βουλευτών.

Μεταξύ άλλων θα πρέπει να λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του και να ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ' αριθμ. 134430/4.3.2011 (ΦΕΚ 382/Β'/14-3-2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος», «η σύγκριση αγροτικού και συνολικού εισοδήματος γίνεται σε ατομικό επίπεδο και περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμέρους εισοδήματα, όπως αυτά δηλώνονται στη αρμόδια Δ.Ο.Υ.».

Εάν ένας αγρότης χάσει την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη μία χρονιά, έχει την δυνατότητα την επόμενη και εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις, να χαρακτηριστεί, εκ νέου, επαγγελματίας αγρότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες