Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αυθαίρετη η απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αυθαίρετη η απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αυθαίρετη η απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την τέλεση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, χαρακτήρισε «παντελώς αυθαίρετη» την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την τέλεση της Πατριαρχικής λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

«Με μία αυθαίρετη παντελώς απόφαση οι τουρκικές αρχές, απαγόρευσαν να τελεστεί και φέτος η πατριαρχική λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν πήρε τον λόγο και συνέχισε:

«Από εδώ, από το Βέρμιο, η Παναγία Σουμελά, ταξιδεύει εορτάζουσα και στην Τραπεζούντα. Διότι καμία απαγόρευση, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να κάμψει ποτέ, το θρησκευτικό φρόνημα αλλά και την ιστορική μνήμη του Έθνους των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω της Realnews του Δεκαπενταύγουστου αξιώνει από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες των Ποντίων και του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα και τα ποντιακά σωματεία που συμμετέχουν σε αυτό, αποφάσισαν να τιμήσουν τον κ. Παυλόπουλο με τον Μεγάλο Σταυρό της Παναγίας Σουμελά και την απονομή έκανε ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων.

Παραλαμβάνοντας τη διάκριση ο Πρ.Παυλόπουλος είπε ότι είναι μεγάλη η τιμή που του γίνεται και αυτή ανήκει στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι στο πρόσωπό του και τον καθιστά θεματοφύλακα όλων των παραδόσεων που εκπροσωπεί ο ιερός τόπος στον οποίον βρίσκεται η μονή της Παναγίας Σουμελά. Μίλησε επίσης για την ανάγκη να δικαιωθούν οι αγώνες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες