Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής - LAIKOYRA-NEWS

Ενημέρωση κάθε λεπτό σε ότι συμβαίνει. Email¨meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

22 Αυγ 2016

Θεοχαρόπουλος: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής


Για "μεγάλο λάθος" του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, να ζητήσει εκλογές αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm".

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο λάθος όταν επανέφερε, μόλις εξελέγη, το θέμα των εκλογών. Άραγε είναι μεταρρύθμιση να κάνουμε εκλογές κάθε 10 - 12 μήνες; Αυτή είναι μεταρρύθμιση; Για αυτό λέω ότι είναι "δήθεν μεταρρυθμιστικό" το προσωπείο του κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστρεψε τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να αλλάξει πολιτική αυτή η αναποτελεσματική κυβέρνηση. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό από τον Σεπτέμβριο, θεωρώ ότι η πολιτική που ασκούν είναι αναποτελεσματική, γι αυτό ασκώ εποικοδομητική, προγραμματική αντιπολίτευση όπου θεωρώ ότι έχουν κάνει λάθος. Αυτός είναι ο ρόλος, να προτείνεις λύσεις και όχι να ζητάς κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κεντροαριστερά δεν θα γίνουν "δεκανίκι" για την άσκηση συντηρητικής πολιτικής ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. για "αναπαλαιομένο δικομματισμό" και δημιουργία τεχνητής πόλωσης. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά που ανασυγκροτείται, δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός για να χτίσει συντηρητικές πολιτικές. Αν το επιθυμούν ορισμένοι θα ήταν προτιμότερο να πάνε κατ΄ευθείαν στα κόμματα για να ευοδωθούν οι στόχοι τους. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά θα έχουν μία αυτόνομη πορεία με στόχο την ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο δεν χωρούν πολιτικές που να οδηγούν στο να γίνουμε δεκανίκι οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε αυτόν τον χώρο, ώστε να σταματήσει αυτός ο αναπαλαιωμένος δικομματισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να υπάρξει δηλαδή, μία σοβαρή εναλλακτική προοδευτική πρόταση», επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Pages