21 Αυγ 2016

Διακοπές με εκπτώσεις 50% αποκλειστικά για Έλληνες


Πρόσθετα μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση της φετινής τουριστικής κίνησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν και εκπτώσεις μέχρι και 50% στις τιμές ενοικίασης των δωματίων των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση συνεργασίας από την αν. υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης τους επόμενους μήνες, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Σάμου Κωνσταντίνος Κυριαζής, Λέσβου Περικλής Αντωνίου, Χίου Πέτρος Φεγγουδάκης, Κω Κωνσταντίνα Σβύνου και Λέρου-Λειψών Εμμανουήλ Μαθιουδάκης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον συντονισμό και τη συνεργασία των ξενοδοχείων-μελών τους για την προσέλκυση στους προορισμούς αυτούς Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν για τις διακοπές τους τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου παρέχουν για το διάστημα από 20 Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου έως και 50% μειωμένες τιμές δωματίων και ελκυστικές προσφορές σε πακέτα διαμονής στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν τα ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προχωρά σε στοχευμένες δράσεις προβολής και επικοινωνίας των νησιών με ειδικά βιντεοκλίπ παραγωγής του ΑΠΕ, τα οποία θα προωθηθούν στο εξωτερικό και θα προβάλλονται σε ξένα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο και στα social media και μέσα από επικοινωνιακές δράσεις των Γραφείων Εξωτερικού για την ευρεία απήχησή τους στο ξένο ταξιδιωτικό κοινό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Τα βιντεοκλίπ θα προβληθούν εκτενώς και στην Ελλάδα από το ΑΠΕ. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και θα διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που περιλαμβάνει διπλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων σε καταλύματα των πέντε νησιών και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων του ΟΑΕΔ που θα επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς