ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS: Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις 100 δόσεων

23 Αυγ 2016

Αλεξιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις 100 δόσεων

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, εντός του Αυγούστου, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη δόση θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επανέλαβε ότι για τη μεγάλη μερίδα των φορολογουμένων θα είναι ίδιος ή ελαφρά μικρότερος. Μία μικρή ομάδα θα πληρώσει περισσότερο φόρο, γιατί έχει πολύ μεγάλη περιουσία.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να έχει φέτος τον ΕΝΦΙΑ και για του χρόνου θα γίνει διαπραγμάτευση για να δούμε πως θα πάει.

Το κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο στόχος του Ιουλίου ήταν ο μεγαλύτερος μηνιαίος στόχος της χρονιάς και επετεύχθη κατά 95%.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα ανέφερε ότι θα προχωρήσει και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Τόνισε ότι αυτή την περίοδο ο ελεγκτικός μηχανισμός ασχολείται με τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν καταθέσεις φορολογουμένων αλλά και λίστες του εξωτερικού, απορρίπτοντας τις πληροφορίες για ελέγχους στο Facebook και το Instagram, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτος στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα υφιστάμενα στοιχεία.

«Δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρυθμίσεις των 100 δόσεων», ξεκαθάρισε και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις υφιστάμενες επιλογές ρυθμίσεων