20 Ιουλ 2016

Απάντηση Χαμπίδη σε δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ
Κ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ Κ.ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ .

Στην τοποθέτησή μου στο ζήτημα της φιλοξενίας Σύριων προσφύγων στο δήμο Νάουσας άσκησα κριτική σε μια σειρά από ζητήματα, θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η κριτική μου αφορούσε όχι πρόσωπα αλλά ασκούμενες πολιτικές και νοοτροπίες. Οι κύριοι Κουτσογιάννης και Καλαιτζίδης όχι μόνο δεν απάντησαν στα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά κατά την προσφιλή τους τακτική και ελλείψει επιχειρημάτων, στοχοποίησαν τον γράφοντα εκτοξεύοντας λάσπη και φθηνούς χαρακτηρισμούς, στοιχείο που δείχνει το μέγεθος  των ανδρών.
Όσον αφορά την προσωπική λεκτική επίθεση που δέχτηκα έχω να επισημάνω το εξής: δεν περιμένω από ανθρώπους που εμφορούνται από νεοφιλελεύθερες απόψεις να γνωρίζουν πόσο μάλλον να κατανοήσουν τι σημαίνει η έννοια  προσφορά . Για την ιστορία τους θυμίζω ότι πριν την διάθεσή μου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση, ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε με αποδοχές πολύ μεγαλύτερες των σημερινών,  συνειδητή επιλογή μου, να προσφέρω όπου είμαι χρήσιμος, όπως κάνουν και χιλιάδες άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εθελοντισμός και η προσφορά βρίσκεται στον πυρήνα της ιδεολογικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του.
Πως θα μπορούσε άλλωστε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, να κυβερνήσει κόντρα στον κρατικό μηχανισμό, με τους διορισμένους ακόμα διευθυντές του κ. Μητσοτάκη από τον Δεκέμβριο του 2014, και με τους μισούς κυβερνητικούς συνεργάτες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (53 συνεργάτες ο κ. Μητσοτάκης σαν Υπουργός, 30  ο σημερινός Υπουργός κ. Βερναρδάκης).
Η ασκούμενη πολιτική επί δεκαετίες κύριοι υποδούλωσε την χώρα και όχι η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση όπως δείχνουν και τα παρακάτω επίσημα στοιχεία.