Είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών

    Στις 19/7/2016  ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας  Αναστάσιος Γιάγκογλου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργο Ουρσουζίδη, είχαν συνάντησή με τον αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, και την Διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιώργου Χουλιαράκη, κ. Κουφωνικολάκου Θεώνη.   
        Εξέτασαν το ζήτημα της  επιβολής του ειδικού τέλους στον καφέ, τέλος το οποίο επιβαρύνει από 50 έως και 100% (ιδίως για τον Ελληνικό καφέ) την αξία κτήσης του ωμού προϊόντος, με αποτέλεσμα, η κοστολόγηση από πλευράς των μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων, να διαμορφώσει τελικά σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, προϊόντα μη ανταγωνιστικά ως προς τα αντίστοιχα εισαγόμενα.
         Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν την πρότασή τους για τη μη επιβολή αυτού του τέλους, άρα και την αποφυγή όλων των αρνητικών συνεπειών για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη, συμβάλλοντας έτσι θετικά, στην προστασία μεν της απειλούμενης μεταποιητικής παραγωγής, στη βελτίωση δε του εμπορικού ισοζυγίου.
            Τόσο ο κ. Αλεξιάδης, όσο και η κ. Κουφωνικολάκου, έδειξαν πνεύμα πλήρους κατανόησης και διάθεση επίλυσης του προβλήματος. 
         Ο κ. Γιάγκογλου απ΄ τη μεριά του  κατέθεσε σχετικό φάκελο τεκμηρίωσης και τη δεδομένη δέσμευση, αλλά και διάθεση του φορέα που εκπροσωπεί, για συνεργασία και παροχή οποιοσδήποτε συνδρομής στο έργο των υπουργείου, τόσο για το υπόψη ζήτημα, αλλά και γενικότερα.

Αθήνα 19/7/2016                           Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
                                                  Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες