Αρχίζουν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αρχίζουν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2016 – 2017 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, η οποία θα δώσει κουπόνι φιλοξενίας σε περίπου 81.000 παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους γονείς να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα οι συναρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν τις αλλαγές στην υλοποίηση της δράσης, από το Σεπτέμβριο του 2016, η οποία αφορά στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο χρήσης των voucher από τους δικαιούχους.

Στη συνέχεια, την 1η Αυγούστου, θα γίνει γνωστό ποιοι γονείς είναι ωφελούμενοι του προγράμματος.
Η χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 175 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 93 εκατ. ευρώ προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 82 από εθνικούς.

Ωφελούμενοι

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:
– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και
– Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.
– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες