Τέλος Ιουλίου ξεκινά η επέλαση της εφορίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τέλος Ιουλίου ξεκινά η επέλαση της εφορίας


Σε λίγες μέρες ξεκινά η «επέλαση» της εφορίας, με τις δόσεις να έρχονται, έως και το τέλος του χρόνου, «πυκνές» και μεγαλύτερες σε ποσά από ό,τι ήταν το 2015.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν δώσει την «προκαταβολή» τους από τις αρχές του μήνα, με την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου από 15 έως 250 ευρώ, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και των αυξημένων τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχει διαμορφώσει η αύξηση του ΦΠΑ από το 23 στο 24%, από τις αρχές Ιουνίου.

Με βάση τις δηλώσεις του Τρ. Αλεξιάδη, την Παρασκευή ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και έπειτα από 15 ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές:

- Στο τέλος Ιουλίου καταβάλλεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2016.

Η εξόφληση θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: η πρώτη θα εξοφληθεί στις 29 του μήνα, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

- Στο τέλος Αύγουστου περίπου 6,5 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να επισκεφθούν τον προσωπικό τους λογαριασμό στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Μέχρι τότε θα έχει εκκαθαριστεί και ο -φουσκωμένος για περίπου 650.000 φορολογούμενους- ΕΝΦΙΑ.

Από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων το δημόσιο θα βεβαιώσει ποσό φόρου 3,79 δισ. ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να προκύψουν καθαρά έσοδα 2,65 δισ. ευρώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες