Οι αγρότες θα κάνουν κατάληψη τον ΕΛΓΑ στην Βέροια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι αγρότες θα κάνουν κατάληψη τον ΕΛΓΑ στην Βέροια


Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτροφοι Ημαθίας και Πέλλας

    Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια την  Πέμτη 28 Ιουλίου στις 11 π.μ.
Προχωράμε σ αυτήν την κινητοποίηση μέσα στην περίοδο συγκομιδής των φρούτων μας σαν συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων και μπλόκων του περασμένου χειμώνα .
    Η κινητοποίηση μας αυτή με πρωτοβουλία του Αγροτικου Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Αγρ. Συλλόγου «Μ. Αντύπας» Νάουσας και Γυψοχωρίου   Πέλλας εντάσσεται στο δεκαήμερο των δράσεων, που αποφασίστηκαν απο την Παννελαδική επιτροπή των 69 μπλοκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στην Βέροια.
   Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων απο τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα) απο παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.  Οι ευθύνες της κυβέρνησης ειναι δεδομένες για την μη έγκυρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεοπόνων – εκτιμητών του ΕΛΓΑ παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανα στρέμμα και εκτιμητικών ανα δέντρο απο τους δενδροκαλιεργητές.
   Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα και για τα νεα εξοντωτικά μέτρα στην Φορολογία στο Ασφαλιστικό, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, το συνολο της αντιαγροτικής πολιτικής που με τα μέτρα της εχει σαν στόχο να μας θέσει εκτός παραγωγής και να παραδώσει τα χωράφια μας στους νεοτσιφλικάδες.
   Η αντίσταση των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας οπως και συνολικά των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας ειναι μονόδρομας

                                                   
                                     Αγροτικος Σύλλογος  Γεωργων Βέροιας
                                     Αγρ. Σύλλογος Μ Αντύπας
                                     Γυψοχωρίου Πέλλας
                                               

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες